Колко е нормалната температура на Passat B3 1.6 TDI
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колко е нормалната температура на Passat B3 1.6 TDI
Колеги на колко градуса трябва нормално да работи Пасата. Аз го имам от около 1 месец.Доскоро работеше около 75-80 , но откакто затопли времето гледам че в София ми качва към 100 , че и отгоре.Все ми се струва че това не е нормално и ше изгори гарнитурата.Други познати ми казват че и на 110 да работи нямало страшно.Затова реших да разпитам вас като по-експерти.Та кажете моля
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко е нормалната температура на Passat B3 1.6 TDI
мисля че не е нормално провери дали включва перката и дали работи датчика за водата
успех

- kurortist
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,по принцип ще ти кажат(
)!
От 7-8 год.съм (ПАСАТАДЖИЯ B-3,B-4),за това време съм карал и бензинови и дизелови,на всичките мой стрелката не е мърдала от 90 градуса,зима,лято все едно,не мърда нито,нагоре нито надолу!

От 7-8 год.съм (ПАСАТАДЖИЯ B-3,B-4),за това време съм карал и бензинови и дизелови,на всичките мой стрелката не е мърдала от 90 градуса,зима,лято все едно,не мърда нито,нагоре нито надолу!
- passat_gl
- Автомобил:
- Двигател:
здр колега и аз имам б3 и по принцип си даржи 90г но днес беше доста топло и мoя ми го направи тоя номер утиде чак в 100г и фарли антифриза и чак тогава ми се фклиучиха перките и сигорно е термостат
-
- Автомобил:
- Двигател:
ама при мен нищо не е изхварлял.Колата си качи между 100 и 110 нагоре към Симеоново.И като стана малко равничко си спадна под 100.Но предполагам че има някав проблем.Странно беше че познатите ми преди да почна да я карам ми казаха: това ше качва към 110 гр. - да не се притесняваш.Колата е нов внос.Преди месец дойде на ход от Германия.Според това което казват тук най-вероятно ще трябва да я закарам да я погледнат
- bad_look
- Автомобил: vw golf 2 GTI
- Двигател: PB
аз също съм имал пасат б3 тди и лятото качваше до 100 градуса но си включваше перката и не съм имал проблеми
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега я пробвах на място давам газ.Колата загрява до 95 точно , пуска първата скорост на перките и охлажда до към 87 някаде(малко под 90) , т.е. сичко нормално.Но в баира си ги вдига.Казаха ми че не трябвало да се кара в баир на ниски обороти.А аз точно така карах-примерно на 4-та с 60-70 и тя колата се замъчва.И трябвало да я карам на повече обороти.Втората скорост на перките неможах да я видя.Майстора ми каза че можел да ми го направи на 95 направо да включва 2-рата скорост на перките.Според вас нужно ли е и има ли смисъл ???
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Здравей колега.Лично аз небих си магерил така колата,както смяташ да оставаш само 2ра степен на вентилатора.Ония от Германия не са го направили така напразно.А пък и 2рата степен на вентилатора трудно ще я видиш,защото се пуска чак на 102градуса.Щом казваш че перката ти се пуска на 95градуса и се изключва на 88някаде значи всичко е наред.И при мен е така и до седа съм нямал никакъв проблем(само дето съм с бензинка).Добре е преди лятото да си почистиш добре радиатора.Измий го добре отвън,почисти го и всичко ще е ок.Колегата znainainai беше направил тази процедура(той също е с дизел)и беше много доволен. 

Колега и аз имах сащтия проблем но след като смених ножа и пласмасата над него на предната броня спря да загрява .Иначе преди 100 - 110 загряваше. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ама колега HukuTyY става дума да се направи така че на 95 гр. да се включва направо 2-рата степен , така че идеята е дори да карам в байр да не стига въобще до 100 гр. аз за това попитах какво мислите
Върни се в “Дизелови агрегати”