Какво има в кутията зад двигателя на АЕФ1.9-Д
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво има в кутията зад двигателя на АЕФ1.9-Д
Колеги забелязвам омасляване на пластмасовата кутия зад главата на двигателя,в нея влиза въздуха от въздушния филтър и едно Г-образно маркуче ,което излиза от капака на двигателя.Точно където е емблемата на самия пластмасов капак.Мисля си ,че там трябва да има някакъв филтър за въздушните пари от двигателя където идват,и се съмнявам да не е запушено това и затова да омаслява.Някой отварял ли го е и как може да го почистя ,също и с какво да го почистя.
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
Re: Какво има в кутията зад двигателя на АЕФ1.9-Д
От там минават картерните газове май ... И при мен има от време на време леко по това Г образното, но е от конденз, поне при мен ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това Г-образно маркуче влиза от капака точно където е емблемата на VW и затова си мисля че под това капаче трябва да има някакъв филтър,но не съм разглобявал и не знам как ,за да го почистя.Ако някой вече го е правил ще е най-добре да почогне в този студ да не потроша нещо.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Там са 4-те пластмасови колектора,нищо друго няма!И да е омаслено,не му пречи,защото колекторите не опират пода на кутията а са под ъгъл!Аз съм я отварял кутията ,като си затапвах ЕГР-а! Но си спомням че колекторите почти нямаха отвори-нагара почти ги беше запушил! Отвъртях ги и с обезмаслител ги почистих!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Dizel_fen написа:Там са 4-те пластмасови колектора,нищо друго няма!И да е омаслено,не му пречи,защото колекторите не опират пода на кутията а са под ъгъл!Аз съм я отварял кутията ,като си затапвах ЕГР-а! Но си спомням че колекторите почти нямаха отвори-нагара почти ги беше запушил! Отвъртях ги и с обезмаслител ги почистих!
Е това е спокойна вест,аз ги отварях също но ми се щеше и това да отворя капачето където е емблемата за да видя какво има там.ще го оставя да си омаслява засега ,че голям студ.
Върни се в “Дизелови агрегати”