Голф мк2 дизел - разход ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
teon_car
Автомобил:
Двигател:

Голф мк2 дизел - разход ?

Мнениеот teon_car » Съб 22 яну 2011 16:51

Здравейте,колеги! Обръщам се към вас с молба за помощ. Горд собственик съм на голф мк2 1,6 дизел,чист.Двигателят е на 7к километра след основен ремонт,масло ми гори капки,на 3000 км около 100 г (което мисля е в норма).За палене нямам проблеми.При - 12-15 градуса пали без проблем,оттам си вадя заключение,че ремонта е сполучлив.Освен това съм доволен и от пъргавината.С тези си думи се опитвам да ви убедя ,че съм сигурен в качеството на ремонта.Но от известно време се получи нещо странно-разходът ми скочи почти двойно..... Няма начин някой да ми точни нафтица,защото колата е в гараж,пък и аз не я оставям много много да си почива там.Градско (по мой изчисления) около 10л. :shock Извън града- Стара Загора - София (смятам средно 7,5-8 при напълно нормална скорост от 100-110км. След ремонта първите няколко хиляди километра бях очарован от разхода,около 4,5 извънградско.Нямам идея какво става.Възможно ли е жилото на обогатителя да е заяло и да покачва разхода до такава степен ? Помогайте :(
P.S Зареждам на петрол над фантастико посока околовръстно,бул.Симеоновско шосе.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Голф мк2 дизел - разход ?

Мнениеот velinsl » Съб 22 яну 2011 19:27

Голяма ламя станала :shock . Може би си сипал кофти партида гориво, много кофти.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 22 яну 2011 19:31

Малко съмнително да е от горивото scare

Потребителски аватар
WOB
Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
Двигател: JR 1984

Мнениеот WOB » Съб 22 яну 2011 20:47

Филтри,термостат

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 22 яну 2011 21:32

Обогатител - има една шайба законтряща хода на пружината - от това тръгни - иначе не ми се мисли ако центровката на ГНП е разбъзикана
иначе от съвпадение - яко задръстени горивен и въздушен филтър - е възможно да ти дигне разхода с литър
има вариант и цялата ти генерация да е затлачена с една маслена паяжина - /сажди и масло/ - тапата на изпускателната система също е фактор за повишен разход

Потребителски аватар
andibula
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andibula » Нед 23 яну 2011 12:39

Обогатителя не дава ли само предварение,или и повече гориво пуска? Според някои не влияе на количеството гориво,според други влияе.Човек не знае на кое да вярва.

Потребителски аватар
teon_car
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teon_car » Нед 23 яну 2011 12:54

Благодаря за отговорите. Въздушен филтър не е ,нов е.За горивния не съм сигурен,ще проверя.Иначе и аз си мислих за генерацията.Има малка дупка след меката връзка и като запаля изпуска добро количество от там,а от края -нищо.Това ме навежда на мисълта ,че колегата е прав - генерацията е задръстена доста солидно.А за термостата .. не разбрах логиката,ако може колегара да обясни.Между другото ми отслабна парното... Не знам.
Ако ГНП-то е разбазикано( след ревизия е ) не би ли трябвало още със запалването след ремонта да ми дава такъв разход?
P.S Когато дръпна обогатителя,се чува по-ясно работата на помпата(което пак си мисля,че е нормално-нали все пак дава малко предварение,ако бъркам ме поправете).Но, когато върна обогатителя,той пак си застава сам в леко дръпнато положение,и ГНП-то продължава да работи малко по шумно.Като го натисна принудително навътре всичко спира. Някакви идеи ?

nightdriver
Автомобил: golf 3 1.9D + golf 2 1.8i sincro
Двигател: 1 Y 1993 + 1 P 1989

Мнениеот nightdriver » Нед 23 яну 2011 14:37

...логиката с термостата е , че когато не затваря като трябва , мотора ти не може да достигне нормалната си работна температура , казваш че и парното ти е отслабнало и при студен мотор разхода е леко завишен ама дали е от това ?

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Нед 23 яну 2011 18:54

Колега,провери си и за евентуален теч на гориво.Все пак инсталацията вероятно е на Н-броя години.

Потребителски аватар
teon_car
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teon_car » Нед 23 яну 2011 19:49

Мерси,колега,но теч няма как да остане незабеляан,тъй като колата стои в гараж и би замирисало доста на нафтица..Други идеи ?

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Нед 23 яну 2011 21:25

Ако гори толкова,би трябвало да пуши черно много.Мисълта ми е че автомобила не е пригоден да харчи толкова гориво.Или пак си мисля че тече от някъде.Ако имаш начин да оставиш да поработи известно време в гаража,за да се види дали няма да си покаже.Защото тече ,по мое мнение само когато работи,и не толково много.Около 4-литра на 100.Не съм запознат това на колко мото часа се равнява,но според мен ако тече по време на работа,то при работа на място пак би си показало.

Потребителски аватар
teon_car
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teon_car » Нед 23 яну 2011 22:48

Мерси, "tatenceto" !
За това не се бях сетил да проверя.Наистина е възможно да тече само докато е запалена колата.А иначе за пушека...,не мисля,че е нещо фрапиращо,пуши си като нормален 1,6 дизел мотор.Естествено,че изпушва,но само докато достигне постоянни обороти.На магистрала при изпреварване изпушва леко.На светофар също,но пак мисля е нормално.

Потребителски аватар
teon_car
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teon_car » Пон 24 яну 2011 12:04

Колеги,теч няма.Всичко е абсолютно сухо.Помпата е напълно суха,както и връзките за входящата нафта,резервоара също.Не мирише на нафта от никъде.Невероятно,но факт-разходът от почти 10 литра в града остава.Предлагайте решения,моля ви ! scare . Единственото нещо ,което остава е термостата-но въможно ли е такова покачване на разхода ? Някой да е имал подобен проблем ?

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пон 24 яну 2011 13:00

Колега термостата няма да ти вдигне разхода.Нито обогатителя.Какво са ревизирали по помпата.Дюзите иамт ли някъкви интервенции по тях.Казваш че отначало е горяла нормално.По принцип след ремонт разхода се завишава докато се напасната детайлите.Разход 10 се докарава много трудно.

Потребителски аватар
teon_car
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teon_car » Пон 24 яну 2011 14:24

Колега,дюзите са нови,качвани на стенд .Старите отваряха на ниско налягане и " пикаеха".На помпата са сменени лагери и някакви уплътнения(не съм сигурен какви,не съм отварял ГНП),защото оста имаше луфт(лагерът беше разбит) и течеше,а и работеше много шумно.Сега работи добре,и тя е качвана на стенд,всички показатели ми казаха,че са в ред.Правена е при познат,което изключва вероятността от калпав ремонт.След ремонта имам минати малко над 7к километра(+/- 500км).Машината пали нормално,леко изпушва при палене,но нищо фрапиращо.
Мисля,че за 7000 километра би трябвало всичко да е паснато,нали ?

Върни се в “Дизелови агрегати”