Предварително се извинявам на админите, защото има доста подобни теми, но колегите се оплакват от изфорсиране или прекъсване, а никъде не срещнах симтоми точно като моите и затова си позволявам да отворя нова тема.
Та колата е 99г. с двигател AJM. В деня преди да забележа проблема карах извънградско като потдържах 2-3 мин. 200 км/ч. Не знам дали изобщо има връзка, но на другата сутрин като запалих оборотите не "заковаха" както обикновенно. През различен интервал от време (понякога 6-7 сек., понякога повече или по-малко) оборотите падат, но без задържане и пак се възстановявят. Падането не е толкова, че да се получава претрисане на мотора и съдейки по стрелката на оборотомера и по звука на двигателя оборотите се движат в диапазона, който е по документация за този модел 860-940. Правих различни експерименти и установих следното:
- ако натисна и задържа съединителя, проблемът си остава;
- ако повиша оборотите чрез педала на газта те се стабилизират и като го пусна пак започват да се колебаят;
- ако веднаха след запалване потегля и спра примерно след 100м, оборотите вече са стабилни;
- ако оставя колата да поработи на място след около 2-3 мин. постепенно се успокояват, но ако веднага след това изгася и запаля отново има едва доловими колебания за не повече от минута и при третото палене вече са стабилни;
- като загрее при палене пак има две-три бързи колебания на оборотите и после се стабилизира;
- повишен разход на гориво;
А иначе колата си пали и върви без никаква разлика. Това е колеги, очаквам вашите съвети и мнения. Благодаря предварително!

1,9 TDI - мени обороти на празен ход - решено
-
- Автомобил:
- Двигател:
1,9 TDI - мени обороти на празен ход - решено
Последна промяна от jollycatman на Вто 11 май 2010 19:27, променено общо 10 пъти.
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
Re: 1,9 TDI - мени обороти на празен ход при първоначално палене
имам подобен проблем и си карам така от години... аз съм с голф 2 механична инжекция, но при мен има и трисане и трябва да задържам газта опр време и после всичко се оправя. Някои хора ми казаха, че може да е някои датчик, а други ми казаха, че имам нужда от настройка на инжекцията, но честно да ти кажа от мн години така си я караме.
Пропушва ли докато е нестабилна и работи на место?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност одеве се сетих, че само това не съм гледал. Не съм забелязвал в страничното огледало да има пушек, но утре сутринта ще сляза от колата и ще проверя. Какви са вариантите, ако пуши?
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Аз го имах същия проблем-Пасат ATJ мотор 2000г.Майстора ми каза да сменя въздушния филтър и да отида да я закачим на компа.Оказа се че няма нужда да ходя при него защото двигатела заспа.Филтъра ми беше супер затлачен макар че уж са го сменили със смяната на маслото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Филтъра съм го сменял преди по-малко от 5000 км. Току що го проверих и е почти като нов. Горивния филтър го смених по същото време.
Не няма абсолютно никакъв пушек.morfei1 написа:Пропушва ли докато е нестабилна и работи на место?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, чудя се дебитомерът дали има някаква роля за оборотите на празен ход и дали на него не се дължи това поведение на колата?!
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
виж моторчето за празен ход
това сетих, че не си гледал.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Cypariss написа:виж моторчето за празен ходтова сетих, че не си гледал.

-
- Автомобил:
- Двигател:
jollycatman написа:Cypariss написа:виж моторчето за празен ходтова сетих, че не си гледал.
От двигатели разбирам много малко, но доколкото знам дизелите нямат стъпково моторче.
Дам така е колега.а на диагностика зака4ал ли си я, излизат ли някакви гре6ки?
-
- Автомобил:
- Двигател:
gogovaseev написа:Дам така е колега.а на диагностика зака4ал ли си я, излизат ли някакви гре6ки?
Тези дни ще я карам някъде и ще пиша, ако изкочи някаква грешка. Чудя се, дали причината не е в датчика за температурата на антифриза и ако е повреден как може да се установи - с Ваг-Ком или има и друг начин?!
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
никак не може да се разбере дали е тои или не, но много вероятно 20-30лв струва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
maimo написа:никак не може да се разбере дали е тои или не, но много вероятно 20-30лв струва.
дам на моя голф бе6е така и смених дат4ика и сега си4ко е ок.успех колега

-
- Автомобил:
- Двигател:
maimo написа:никак не може да се разбере дали е тои или не, но много вероятно 20-30лв струва.
Е щом на Ваг-Ком нищо не показва, няма смисъл от диагностика, защото никога не ми се е случвало колата да не може да запали, да забие или да изгасне. С парите, които ще дам за диагностика по-добре да взема един нов датчик (в Ауто+ ми дадоха цена 48лв. за уж по-добрия - зелен на цвят).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чудя се този датчик за температурата на антифриза дали не може да бъде замерен с мултицет?! В Autodata дават някакви стойности на съпротивление при различни температури ... Само, че дали да го сваля или може така на място само като сваля клемата?!
Хайде колеги дайте някакви мнения, че вече се чудя какво да правя!
50 лева не са много пари, но защо да ги давам напразно, все пак не растат по дърветата 
Хайде колеги дайте някакви мнения, че вече се чудя какво да правя!

Последна промяна от jollycatman на Пет 02 апр 2010 19:43, променено общо 1 път.
Върни се в “Дизелови агрегати”