Здравейте,
Колата е Голф 4, 1.9 TDI, 110 к.с.
Имам следния проблем - има една клапа зад двигателя горе, прикачам снимка, на която със синьо съм показал къде се намира. Понякога остава отворена и не мога да запаля, при което трябва да я затворя ръчно, то е едно палче там. Сега обаче прави друго - колата не иска да вдигне повече от 120 км/ч, натискам педала до ламарина и не иска повече. Когато ми се случи това, вече 2 пъти, размърдвам тази клапа - отварям, затварям... след което колата се "отпушва" и вече си върви доста. Когато отворя отворя клапа при запален двигател, колата угасва.
Можете ли да ми кажете за какво е тази клапа и дали може от нея да няма мощност колата или е чисто съвпадение, че като я размърдам и се оправя?

Върпос за клапа
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
Re: Върпос за клапа
Това което си оградил е клапана за екологията и на твоят AHF има клапа за меко гаснене на мотора - тази която ти прави проблем.
Преди време и аз имах проблем с моята и я бях хванал неподвижно с една планка.
По късно елиминирах целия клапан и сложих ето това :
Като недостатък е по твърдото гаснене на мотора.
Поздрави.
Преди време и аз имах проблем с моята и я бях хванал неподвижно с една планка.
По късно елиминирах целия клапан и сложих ето това :
Като недостатък е по твърдото гаснене на мотора.
Поздрави.
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... ?f=16&t=14 - тука ще намериш отговорите 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато запаля, клапата не си сменя положението, това нормално ли е? Когато давам газ, също не мърда. Но понякога я намирам в положение, при което не мога да запаля - но не мога да разбера отворена или затворена е тогава...
- djdaka
В горната статия е описано много добре .
Клапата ти задържа.
Поздрави.
Клапата ти задържа.
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно, само не мога да разбера какъв е най-добрия вариант сега? Да се почисти или да се смени? Или да се махне?
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
forlando написа:Когато запаля, клапата не си сменя положението, това нормално ли е? Когато давам газ, също не мърда. Но понякога я намирам в положение, при което не мога да запаля - но не мога да разбера отворена или затворена е тогава...
Нормално е когато запалиш да не сменя положението защото това е клапана за меко гасене на двигателя както е казал колегата, мен ако питаш най - добре го закачи на ВАГ КОМ и ще разбереш точно какво става! Успех
- djdaka
За да се почисти клапата трябва да се свали целия клапан.
Преди това ти препоръчвам да прочетеш тази тема :http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=50901.
Поздрави.
Преди това ти препоръчвам да прочетеш тази тема :http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=50901.
Поздрави.
- The_Game
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: ALH 1999
При мен го правеше това нещо с паленето и докат разбера от кво е. Изчисти си клапана и вече няма да го прави
Иначе за махането и аз съм си мисли обаче веднъж намали стойностите на EGR-ра с VAG-COMA и тооолкова бавно загря колата че се отказах да го махам или затапвам

Иначе за махането и аз съм си мисли обаче веднъж намали стойностите на EGR-ра с VAG-COMA и тооолкова бавно загря колата че се отказах да го махам или затапвам
Върни се в “Дизелови агрегати”