Въпрос за охладителя на маслото на 1.6Д JP
Въпрос за охладителя на маслото на 1.6Д JP
Здравейте , преди една седмица си купих голф 2 с мотор 1.6 литра дизел (JP). Разгледах форума и след като забелязах малко масло в разширителния съд за водата разбрах че може да е от охладителя на маслото. Потърсих го над филтъра но не го намерих. Въпроса ми е всички модели с този двигател ли имат охладител или моят е побългарен от предишният собственик? Благодаря.
Последна промяна от motoj на Вто 30 мар 2010 17:10, променено общо 1 път.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Въпрос за оьладителе на маслото на 1.6Д JP
Щом има масло в разширителния съд ти е заминала гарнитурата на главата!!!
Re: Въпрос за оьладителе на маслото на 1.6Д JP
Съмнявам се че охладителя е протекъл и са го елиминирали, а маслото е защото не са промили охладителната система. В казанчето имаше няколко капки или петна над водата. Въпросът ми е: При всички модели JP 1.6D ли има охладител на маслото или има серия без този охладител?
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Въпрос за охладителя на маслото на 1.6Д JP
до колкото прочетох чистия дизел няма охладител,турбото обаче е друга бира,а на тоя двигател някакъв ремонт ли са му правили че не са промили охладителната система,че двете системи нямат нищо общо 

Не зная да са му правили ремонт, а и нямаше да ми кажат при покупката. Понеже колата ще я карам на остров Родос в Гърция а тук температурите са по високи от България се притеснявам двигателя да не прегрява и в частност маслото. Охладителя на маслото само при турбо мотори ли го има?
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
PuShE_ написа:до колкото прочетох чистия дизел няма охладител,турбото обаче е друга бира,а на тоя двигател някакъв ремонт ли са му правили че не са промили охладителната система,че двете системи нямат нищо общо
стария ми голф (2ка като на голегата) си имаше фабричен охладител на маслото
сегашния ми голф (3ка 1.9Д) и той си има фабричен охладител
колега сигурен ли си, че е точно масло а не просто някви мазнотии или боклуци ?
и при мене се е получавало нещо подобно но то е от нередовно промиване на водната система и се появява нешо като "риза" на антифриза.
надува ли системата? губи ли антифриз? гори ли масло ?
Върни се в “Дизелови агрегати”