Масло за автоматик

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Масло за автоматик

Мнениеот gogovaseev » Вто 30 мар 2010 7:03

Здравеите колеги.имам един странен вапрос на които тук вав испания никои не може да ми отговори.преди 2 седмици взех едно ауди а4 2004 година автоматик,колата е сас лек удар от пред при които са се с4упили и 2 та радиатора,но както знаете от едната страна на водния радиатор влизат марку4ите от автомата.та колата бе6е разглобена когато я взех и незнам колко масло е изтекло от скоростите,отидох до магазина на ауди тук вав памплона и от там си купих масло един литар за доливане сас каталожен номер G052 180 A2,което излиза така сас номера на рамата.но това новото масло е сас цвят на двигателно масло а от скоростите те4е 4ервено масло,и ме е страх да долия от това новото за да не се пресе4ат не6то.варнах се вав магазина и ги попитах за6то е така на което вси4ки дигнаха рамене и казаха 4е не знаели и 4е ауди сменяли доста от продуктите си и може би за това цвета е друг,аз ги попитах те колко пари 6те ми вземат за смяна на маслото и те казаха 500 евро но не можели да ми дадат гаранция 4е после ако стане не6то сас скоростите си е за моя сметка.колата е на 120000 реални километра,и незнам някои сменял ли и е маслото или не.и както знаете не може да се изто4и никога цялото масло от скоростите за да го сменя винаги 6те естане малко от старото,а не ми се свалят скорости за едно тапо масло.Моля ви колеги даите савети какво да правя 4е ве4е незнам ко става сас тази кола,да доловам ли от новото или какво.забравих да кажа скоростите са мултитроник,а кода на мотора е AVF.благодаря на отзовалите се предварително.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Re: Масло за автоматик

Мнениеот Dobromirski » Вто 30 мар 2010 8:00

Без да съм експерт в таз област, мисля, че червеното масло, което ти е в кутията е DEXTRON II (червено , минерално) , на цена от около 15 лв. литъра. Оригиналното масло , което е за тази кутия е пълна синтетика , с цвят на двигателното и е на цена от около 45лв./литър. Ако още не си схванал на къде бия... просто собственика преди теб, се е поциганил за едни 100 лева разлика при предната смяна на маслото. Туй от мен , но ако бъркам, нека по запознатите да кажат и те, за да не те подведа.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Вто 30 мар 2010 23:02

Колега може и прав да си но аз пи6а от испания и тук маслото което казва6 дето е за моите скорости е на цена 12евро така 4е не мисля 4е някои испанец би се поциганил за разлика от 30 или 40 евро,просто или предния собственик я е карал вав сервиз дето идея си нямат от автоматици или и аз не знам какво става.идеята ми е ако изто4а маслото и сипа от модела които трябва дали 6те има проблеми за6тото не мойе да се изто4и цялото масло,а са6то ако карам сас това проблем ли е.благодаря предварително на отзовалите се колеги. :beer

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 31 мар 2010 20:07

Тогава остава варианта , наистина да са били "специалисти" и да са грабнали първата тубичка на която е пишело ATF. Не ми се рови в Autodatata, но мисля , че около 1/3 остава в диференциала и в каналите от хидроразпределителя до буталата на дисковете. Но не виждам проблем да смесиш маслата ( което всъщност май вече е направено :) )
Сипвай оригиналното масло ( и как така при теб е 24лв :roll: ) и карай спокойно.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Чет 01 апр 2010 6:51

Dobromirski написа:Тогава остава варианта , наистина да са били "специалисти" и да са грабнали първата тубичка на която е пишело ATF. Не ми се рови в Autodatata, но мисля , че около 1/3 остава в диференциала и в каналите от хидроразпределителя до буталата на дисковете. Но не виждам проблем да смесиш маслата ( което всъщност май вече е направено :) )
Сипвай оригиналното масло ( и как така при теб е 24лв :roll: ) и карай спокойно.

Колега проблема е ре6ен в4ера закарах колата вав ауди и се оказа 4е предния пат когато сам питал мом4ето ме е разбрало и за филтара които е 300 евро но не се сменя тои си е доживотен и за това цената е била 500евро.в4ера като им казах само за маслото и за работа ми взеха 138 евро,това е за 6 литра масло и 1 4ас работа.цената е идеална,а са6то се оказа 4е колата е обслужвана само при тях и на 80000км 2008година са и сменяли маслото и тогава е било 4ервено.така 4е ве4е сам спокоен.все пак ти благодаря за това 4е се отзова и 4е писа вав темата сам и единствен ти.а за цената ако иска6 влез ми на скаипа и 6те ти пусна снимки на фактурата знам 4е вав бг цената за литар е около 50лв това ми го каза и друг приятел,както ти казах тук е 12евро и като му сложи6 16 процента ддс става кам 14евро.и както казва един приятел не 4е това е реалната цена толкова пла6таме.успех ти желая и о6те веднаж ти благодаря жив и здрав. :beer

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 02 апр 2010 8:22

ако са ти сложили 6 литра, зна4и 2 са хартисали (при смяната се слагат около8):idea:
в Испания както и във френско не знаят 4е трябва да се сменя маслото на автоматик и когато все пак се сменя ,повве4ето пъти излиза 4е по сервизите не знаят какво да правят..............
пиши ми на ли4ни испанския си телефон да полафим набързо-на Ваг групата е елементарно наливането на маслото

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пет 02 апр 2010 9:52

niks76 написа:ако са ти сложили 6 литра, зна4и 2 са хартисали (при смяната се слагат около8):idea:
в Испания както и във френско не знаят 4е трябва да се сменя маслото на автоматик и когато все пак се сменя ,повве4ето пъти излиза 4е по сервизите не знаят какво да правят..............
пиши ми на ли4ни испанския си телефон да полафим набързо-на Ваг групата е елементарно наливането на маслото

Здрасти Ники.Очквах да се вклу4и6 и ти за което то благодаря,зна4и кутията сабира 7,7 литра масло аз знам 4е е останало при смяната но след като са мо го сменяли вав ауди ми дават 2 години гаранция или 60000км,така 4е каквото и да стане те си носят отговорност.ина4е аз знам как се сменя но като купих един литар да долия и видях 4е вав скоростите е 4ервено а новото дето купих е сас цвят като за мотора и се притесних и за това им откарах колата вав ауди да си носят те отговорноста,но се оказа 4е и предния пат те са го сменяли,така 4е сега сам си спокоен. :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”