Притрисане след смяна на ремъци.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Притрисане след смяна на ремъци.
Колеги сега се прибрах от сервиза в който ми бяха сменени ангренаж(комплект),обтяжна ролка пистов ремък,водна помпа,пистов ремък(това ми е написал майстора).Проблема за който искам мнение е че двигателят ми започна да тресе на празен ход.Мотора е 1.9 P.D.AJM.Благодаря на всеки изразил мнение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Притрисане след смяна на ремъци.
винаги съм казвал че русе е сбирщина на неграмотни и некадърни майстори и сервизи.доста бели косми имам от такива
колега явно не са ти зацепили правилно ремъка или.....са бутали нещо дето не им е работа 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
трябва да се оправи синхронизацията на колянов към разпределителен вал-не е страшно ,но се гледа с вагком
п.с е разбира се 4е требва да се знае и какво да се прави освен гледането
п.с е разбира се 4е требва да се знае и какво да се прави освен гледането
Колега пиши на Ифидик от Варна за координати и право при него за да няма вибраций 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз хубаво си мислех да ходя до Варна ама не ми се тръгваше зимата а до напролет се притесних да не изхарча парите.Утре ще ходя обратно в сервиза да видя какво ще кажат.Ще пиша какво е станало.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега те тези 6том веднага не са ти го направили зна4и нямат много идея за какво иде ре4.Така 4е според мен няма смисал да се занимава6 за6тото после става по ло6о като им остави6 колата запо4ват да пипат навсякаде и става по ло6о това е според мен де.А както са писали колегите потарси някой друг,като колегата ифидик.Успех ти пожелавам.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
rostislav1998 написа:Аз хубаво си мислех да ходя до Варна ама не ми се тръгваше зимата а до напролет се притесних да не изхарча парите.Утре ще ходя обратно в сервиза да видя какво ще кажат.Ще пиша какво е станало.
Не ходи повече там, не си въобразявай, че без повече пари ще си ти оправят колата, по твоя мотор много неща могат да прецакат!!! Отивай направо до Варна, бързо ще се оправиш!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Идвам от срешщата ми с майстора по колата.След като направи едно кръгче с нея каза че всичко е наред. На въпроса ми за прескочил зъб на ремъка каза че е изключено а за центровка с VAG-COM ползвал друг уред, но нямяло нужда да прави всичко си било нормално.Колеги кажете проблем ли е да карам няколко месеца така колата защото сега нямам възможност да отида до Варна.
Днес закачих колата на VAG-COM (имам такъв)по съвет на колегата
niks с надежда да видя центровката как е за мое съжаление П.Д. е лишен от тази екстра.От тук http://www.passat-b5.ru/phpBB2/kb.php?mode=article&k=7 малко инфо за центровка на TDI с роторна помпа.
niks с надежда да видя центровката как е за мое съжаление П.Д. е лишен от тази екстра.От тук http://www.passat-b5.ru/phpBB2/kb.php?mode=article&k=7 малко инфо за центровка на TDI с роторна помпа.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
rostislav1998 написа:Идвам от срешщата ми с майстора по колата.След като направи едно кръгче с нея каза че всичко е наред. На въпроса ми за прескочил зъб на ремъка каза че е изключено а за центровка с VAG-COM ползвал друг уред, но нямяло нужда да прави всичко си било нормално.Колеги кажете проблем ли е да карам няколко месеца така колата защото сега нямам възможност да отида до Варна.
И моя бивш "майстор" ми развиваше теории как ако прескочела зъб срещала клапани и секви подобни глупости, но разбрах че тея хора никаква идея нямат от ТДИ, след като се прибрах от другия край на страната с прескочил ремък... Не е въобще хубаво да караш така обаче, ако се измести още верно може да да стане на сол всичко. Ако си абсолютно сигурен че има разлика в работата на мотора след смяната на ангренажа, отивай до варна, във Ваг-ком чудесно се вижда центровката на ПД

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега то за един заб незнам дали е убаркана центровката ама ако има6 пове4е предварение или закаснение подадени на разпределителния вал не6тата пак са зле.казвам ти го пак не ходи при тези измислени маистори да ти барникат по колата пове4е 4е накрая 6те стане по зле тарси някои 4овек които си разбира от работата за да ти оправи колицата и да си свирка6,4е както казва един мои приятел ако не стане от парвия пат 6те стане от третия но при теб третия 6те е сваляне на глава.така 4е тарси колегата ифидик или някои като него дето си разбира от работата.не ме разбираи погре6но аз не правя реклама на ифидик даже не го и познавам а и пи6а от испания просто за него 4ета вав форума само хубави не6та и отзиви на доволни колеги.успех ти пожелавам о6те веднъж.
- TDIIDT
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега , моята кола също е с помпа дюза мотор и също имам едно притрисане, още не съм сменял ремъци но това предстои.
Дай да се организираме да ходим заедно при някой, който е в час щото явно тези ТДИ та са сложни машини.
Или да разпитаме за такива в Русе или да хващаме пътя към София или Варна ?
Аз мислех да ида в VW центъра тук в Русе ... добра идея ли е ?
Дай да се организираме да ходим заедно при някой, който е в час щото явно тези ТДИ та са сложни машини.
-
- Автомобил:
- Двигател:
TDIIDT написа:Здравей колега , моята кола също е с помпа дюза мотор и също имам едно притрисане, още не съм сменял ремъци но това предстои.
аз миналата година ходих в VW сервиза

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
на канал 4 се гледа синхронизацията на двата вала при ПД.влиза се в engine -mes blocs-004
трябва да е на нула или около нея в зависимост от състоянието на мотора
трябва да е на нула или около нея в зависимост от състоянието на мотора

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
ейй стига с тая варна бе.ако имате ваг-ком никса е казал какво се гледа, ако не , в русе колегата "вили" си знае работата за да ви оправи проблемите.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97

Върни се в “Дизелови агрегати”