Помощ при избор на Пасат

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Помощ при избор на Пасат

Мнениеот ResistanceBG » Пет 09 апр 2010 17:44

Преди всичко - Здравейте колеги :)

Извинявам се ако темата не е съвсем на правилното място, още съм нов, сега към въпроса.
В момента карам Пасат 1.6i 101кс, но след като почнах да го карам по-сериозно (от 1 година го имам) осъзнах че харчи безумно много за такъв малък двигател (някъде 12.5-6). Въпроса ми е следния, ориентирал съм се към дизеловите двигатели и чета много по разни страници но искам мнение от хора които имат съответните коли, какво ще ми кажете за тези 2 двигателя на които съм се спрял - 1.9TDI 110hp, 1.9TDI 130hp. Какви са ви впечатленията от тях?

И именно поради тази част от въпроса ми не бях сигурен дали е за тук, същите двигатели имат и Голф-овете, дали няма да е по-добре от гледна точка на харч-а да се ориентирам към тях?

Благодаря предварително! :beer

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Помощ при избор на Пасат

Мнениеот buller » Пет 09 апр 2010 20:28

Разходът няма да се различава особено - разликата в теглото на автомобилите е пренебрежимо малка за подобен двигател.
Има много изписано за 1.9 ТДИ 110 к.с. и за помпа-дюза моторите. Първо се ориентирай какво точно търсиш :)

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Съб 10 апр 2010 9:50

Както ти е казал Smeagol има тонове изписано за точно тези два двигателя, като разход, подръжка, поведение на пътя, проблеми и т.н.

п.с. Има доста голяма разлика при цената на коли с тези два двигателя

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 10 апр 2010 9:58

Най-малкото 1,9 130ПД е след 2000г и е съвсем различен като цена... 110ките от 97-98г са 7000лв макс другите под 10 000 не падат хубавите такаче....

nike_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nike_bg » Съб 10 апр 2010 16:36

1.9 Тди афн върви много с минимален разод на гориво

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 11 апр 2010 13:09

Както са цените, такава е и подръжката. Помпа-дюза има доста скъпа подръжка. 110-коньовия двигател пък е малко по-некапризен.
(с риска да натрупам негативни коментари в този подфорум ще напиша следната истина)

Най-евтино е да караш на газ на по-големи разстояния.
Като окачване Голф-а е по-здрав и с по-евтина подръжка, но пък е по-малък комфорта. Тук вече зависи на кое държиш икономичност или комфорт.

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Нед 11 апр 2010 14:47

Ами честно казано държа на комфорта. Благодаря за мненията, парите имам и за 2те (колкото да ги купя) но след като 130-те коне са доста по-скъпи за поддръжка вероятно ще се ориентирам към 110. Сигурно ще бъда оплют за това но честно казано и формата на Пасат Б5 ми харесва малко повече от Б5.5.

Отново благодаря за отговорите :drunk

Потребителски аватар
lubo25
Автомобил: Seat Alhambra Tdi
Двигател: AUY

Мнениеот lubo25 » Нед 11 апр 2010 18:15

колега аз ти препора4вам помпа дюзата 116-коня,или 131 и двата мотора са с 6 скорости,много по варват от 110-ката,имам шаран с 116 коня,карал сам и 110-коня и определено помпа дюзата варви много пове4е,на помпа дюзата ако и сменяш на време консумативите няма да имаш никакви проблеми,такива с 110 коня направо ги преска4ам по магистралата нищто 4е шарана е 1800 кг. :D ,така4е ако намериш 4итав пасат с такива двигатели не се колебай :да:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 11 апр 2010 19:04

Щом имаш парите и за двете - търси и двете :wink: Запазените коли не са толкова много, че да редуцираш толкова възможностите за избор.

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Пон 12 апр 2010 1:16

lubo25 написа:колега аз ти препора4вам помпа дюзата 116-коня,или 131 и двата мотора са с 6 скорости,много по варват от 110-ката,имам шаран с 116 коня,карал сам и 110-коня и определено помпа дюзата варви много пове4е,на помпа дюзата ако и сменяш на време консумативите няма да имаш никакви проблеми,такива с 110 коня направо ги преска4ам по магистралата нищто 4е шарана е 1800 кг. :D ,така4е ако намериш 4итав пасат с такива двигатели не се колебай :да:

Колега, не намирам 116 коня седан вариант? Данеби да идва само комби? Иначе да, ясно ми е че върви повече но ако трябва да съм честен аз от София излизам 1 макс 2 пъти годишно...

Потребителски аватар
lubo25
Автомобил: Seat Alhambra Tdi
Двигател: AUY

Мнениеот lubo25 » Пон 12 апр 2010 10:23

то не 4е аз излизам много от враца,но ми прави пове4е кеф да го карам отколкото стрария двигател,а за пасата с 116 коня зна4и видях малко в нета и то са комбита,пове4ето са с 131 коня,но ти си решаваш ако мислиш 4е ще мо сипваш нафта на 4ерно взимаи 110,защтото помпа дюзата е капризен двигател на нафта един пат да му сипеш калпава нафта и по4ваш :banghead: Успеш пиши ако намериш нещто

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Вто 13 апр 2010 9:16

Колега не ги слушай тия приказки с прескачането на магистралата, нали се сещаш, че така поднесени нещата не звучат сериозно,вземи си колата която покаже най-добри данни на технически тест или както си решил да я пробваш преди да я купиш.Гледай турбо, съединител,климатика дали работи и в какво състояние е окачването.И лично мое мнение не взимай автоматик, просто на десет + годишна кола може да ти донесе повече главоболия отколкото радост, да не говорим че харчи повече.Иначе аз имам АФН мотор 110 к.с.и съм много доволен от вървежа,много добър и надежден,некапризен мотор харчи на дълго около 5,4, ако не ти стига вървежа можеш да му сложиш чип за не много пари и кефа е голям.

Потребителски аватар
ResistanceBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ResistanceBG » Вто 13 апр 2010 10:43

mili 75 написа:Колега не ги слушай тия приказки с прескачането на магистралата, нали се сещаш, че така поднесени нещата не звучат сериозно,вземи си колата която покаже най-добри данни на технически тест или както си решил да я пробваш преди да я купиш.Гледай турбо, съединител,климатика дали работи и в какво състояние е окачването.И лично мое мнение не взимай автоматик, просто на десет + годишна кола може да ти донесе повече главоболия отколкото радост, да не говорим че харчи повече.Иначе аз имам АФН мотор 110 к.с.и съм много доволен от вървежа,много добър и надежден,некапризен мотор харчи на дълго около 5,4, ако не ти стига вървежа можеш да му сложиш чип за не много пари и кефа е голям.

Е това беше приказка ;) Точно така мисля да направя, бях забравил за чиповете, мерси колега!

Върни се в “Дизелови агрегати”