Проблем след смяна на масло Golf IV TDI ???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
evn
Автомобил:
Двигател:

Проблем след смяна на масло Golf IV TDI ???

Мнениеот evn » Пет 16 апр 2010 19:26

Здравейте колеги!!!
Искам да Ви питам следното:
Възможно ли е след смяна на масло и всички филтри, и пистов ремък, колата да върви по-малко и да гори малко повече?, защото ми се случи точно това.При едни и същи километри пробег- на борда ми даваше разход 4,5л./100км, а сега 5,4 :roll: , също така на места където съм ги взимал с 150, сега с 120.
В този ред на мисли възможно ли е да се получи това, защото според мен няма връзка между двете неща, но не знам??? :?

YoungKostov
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем след смяна на масло Golf IV TDI ???

Мнениеот YoungKostov » Съб 17 апр 2010 23:15

Ако не са я зацепили правилно мисля че е възможно...

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Нед 18 апр 2010 9:47

YoungKostov написа:Ако не са я зацепили правилно мисля че е възможно...

Аз не виждам да пи6е 4е са сменяли ангренжа,колегата е написал само за пистовия ремък,и филтрите.Колега какво масло сте и сипали на тази колица,за6тото някаде има6е тема на един колега 4е след като сипал масло 10на40 колата му не варвяла както преди.ако иска6 потарси малко вав тарса4ката и про4ети.а са6то напи6и за каква кола и мотор става вапрос 4е тук вав този форум няма много вра4ки. успех

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Нед 18 апр 2010 10:19

Възможно е колега.От "майстор" може да ти побелее косата.Разгледай всички маркучи и вакуми дали нямат някъде скъсано и особенно този от въздушния филтър.

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Пон 19 апр 2010 6:47

gogovaseev написа:
YoungKostov написа:Ако не са я зацепили правилно мисля че е възможно...

Аз не виждам да пи6е 4е са сменяли ангренжа,колегата е написал само за пистовия ремък,и филтрите.Колега какво масло сте и сипали на тази колица,за6тото някаде има6е тема на един колега 4е след като сипал масло 10на40 колата му не варвяла както преди.ако иска6 потарси малко вав тарса4ката и про4ети.а са6то напи6и за каква кола и мотор става вапрос 4е тук вав този форум няма много вра4ки. успех

Да и аз имам спомен за такава тема във форума, чел съм е отдавна, че след смяна на масло се е получило нещо такова, но до колкото си спомням, колата на колегата почти беше "спряла".Ми маслото си е Castrol 10w40 Magnatec, все си карам с такова, но този път го взех от колега от форума би трябвало да е немско но.... увиии!!!! :(.Колата е Golf IV TDI AHF .

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пон 19 апр 2010 9:01

Колеги, незнам що се заблуждавате, че само от масло колата би спряла да върви...по-скоро разгледайте вакуум връзките, електрическите конектори....

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 19 апр 2010 10:16

Kalin72 написа:Колеги, незнам що се заблуждавате, че само от масло колата би спряла да върви...по-скоро разгледайте вакуум връзките, електрическите конектори....

Може,можеее ! Моя беше темата за маслото от Метро с което колата спря да върви,но тук маслото е купено от колега и едва ли е като моя случай в които полусинтетиката се оказа минерално ! По-вероятно е при обслужването да е бутнато нещо което прецаква работата на двигателя !

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Пон 19 апр 2010 12:05

А възможно ли е да не е монтиран както трябва клапана на горивния филтър, зашото използвахме стария, а новия си го прибрах?

Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banushev » Нед 13 юни 2010 19:09

колега попаднах на темата ти и искам да питам до какъв извод стигна и оправи ли ти се вървежа.питам щото моята е с същия мотор като твоя и вчера и сложих castrol ама 15W40 и сега сякаш усетих някъв спад в вървежа на колата(незнам може и да си внушавам)
чудя се дали не сгрещих че не сложих 10W40 :?: :banghead:

nasev_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasev_1 » Нед 13 юни 2010 22:17

Не слагайте 15W40 защо май доста се натоварва торбината от това масло и може да имата проблеми след време

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 14 юни 2010 8:55

banushev написа:колега попаднах на темата ти и искам да питам до какъв извод стигна и оправи ли ти се вървежа.питам щото моята е с същия мотор като твоя и вчера и сложих castrol ама 15W40 и сега сякаш усетих някъв спад в вървежа на колата(незнам може и да си внушавам)

15W40 на TDI :не: смени го при първа възможност като филтъра няма нужда пак да го сменяш !

Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banushev » Пон 14 юни 2010 16:24

Stivi написа:
banushev написа:колега попаднах на темата ти и искам да питам до какъв извод стигна и оправи ли ти се вървежа.питам щото моята е с същия мотор като твоя и вчера и сложих castrol ама 15W40 и сега сякаш усетих някъв спад в вървежа на колата(незнам може и да си внушавам)

15W40 на TDI :не: смени го при първа възможност като филтъра няма нужда пак да го сменяш !

да колега така и ще направя :banghead:
тва да ми е за урок като бързам :screwy

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Вто 15 юни 2010 19:45

Аз ти казах няколко пъти какво масло и от къде!

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Вто 15 юни 2010 19:49

evn написа:А възможно ли е да не е монтиран както трябва клапана на горивния филтър, зашото използвахме стария, а новия си го прибрах?

Напълно възможно колега. Колкото и незначителен да ти се струва този клапан без него колата няма да работи. По - добре го провери, поне е елементарно, за да отпадне като вариант и после търси причината в по - сложните възли. Успех. Аз съм със същия мотор и знам от опит че без този клапан не става.

Върни се в “Дизелови агрегати”