Здравейте колеги, имам едно две питания, турбото на пасата на баща ми си отиде за съжаление сега предстои смяна или рециклиране (тези дни ще се разбере кое от двете в зависимост от цената)
Питанията са ми:
1 мога ли да сложа турбо от 1.6TD - JR ? има останало читаво турбо от старата служебна кола и мога да го взема за проба, ако се окаже че захващанията са същите
2 турбото което е на колата мисля ККК проблем ли е ако купя друго да е гарет или третия модел (мисля излизаха 3 модела турбо за ААZ) ?

Подмяна на турбо ААZ - Пасат Б4
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
Re: Подмяна на турбо ААZ - Пасат Б4
вариянта за рециклиране отпада, остава въпроса за турбо от 1.6TD или дали мога да заменя ккк с гарет или другия модел ?

- Kostadin Aleksiev
- Автомобил: Golf MK3 GT
- Двигател: AEK
Re: Подмяна на турбо ААZ - Пасат Б4
Здрасти колега,значи имаш разлика в захващането на турбото,на 1,9 фланеца е с 4 болта а на 1,6 ако не се лъжа с три,а и също така има разлика в налягането което дава турбото на 1,6(освен ако не е от 1,6 тди-RA,SB моторите,при тях дава същото налягане като на 1,9)но това може да се нагласи.Та ако си решил да сложиш турбото от 1,6 тд слагай директно в комплект с изпускателните тръби,мисля 4е те ще станат на главата на 1,9,не сум сигурен просто предполагам.Дано да съм бил полезен с инфото,поздрави.