Добра ли е офертата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
m1ty0
Автомобил:
Двигател:

Добра ли е офертата

Мнениеот m1ty0 » Чет 22 апр 2010 12:59

Здравейте става въпрос за Пасат Б5 2002г Хайлайн изпълнение 1.9 ТДИ 131 К.С. Обявата е от частно лице от кв. Обеля внесена от Австрия през март т.г. като екстри му липсват само ксенон и лети джанти в общи линии всичко друго си има (кожа, махагон, трлъчев волан, климатроник, автоматични фарове хладилна жабка, зимни гуми, лайсни и т.н.) интериорно е много барната без никакви забележки. Уговорката е за 8500 лв. кеш притеснява ме че е на 299 000 км. на километраж със сервизна книжка до декември м.г.Много ли са тези километри за този мотор и струва ли си парите съжалявам че нямам снимков материал но обявата е премахната от мобиле и затова не мога да я покажа общо взето това е. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Добра ли е офертата

Мнениеот Stivi » Чет 22 апр 2010 13:38

Според мен я закарайте на някой доверен майстор за диагностика и ако не откриете някакви проблеми я взимай ! Да откриеш кола на километража на която са реалните километри и със съвестно водена сервизна книжка в България е като да видиш бяла лястовица и може да ти донесе щастие :)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 22 апр 2010 13:44

Не са много тези километри, 8500лв за такава кола си е чисто без пари :)

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Чет 22 апр 2010 14:49

Ами по автокъщите на колко мислиш че са? 300к ама Х2, но с екстрата върнат километраж :034: перфектна, карана от ветеран от виетнамската война, взимаш я и после :banghead:
Аз мисля, че е най разумно да я закраш на майстор, ще се разбере какво е положението и ще ти е мирна главата.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Пет 23 апр 2010 16:48

Хмммм.... това да са и истинските км и за толкова пари, при това такава, каквато я описваш... ми не знам...
Помоли някой, който говори немски да звънне в сервиза, където е обслужвана колата в Австрия. Разговор за 2-3лв спестява много главоболия впоследствие. След като се опарих веднъж се окажа, че и в Германия и в Англия масово се правят фалшиви съпътстващи документи.
Ако всичко и е истинско хич не се замисляй ами я взимай.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Съб 24 апр 2010 20:10

малко психопатско ми се струва да се звъни от България в сервиза в Австрия... mhihi mhihi има хора в бг. които биха преценили дали колата е в добро състояние, цената е супер, а километража не трябва да те притеснява :да:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 24 апр 2010 21:10

Почти всички са на тези километри ,но с побългарени километражи.За тези пари не се замисляи .Но подкрепям Колегите ,че не е лошо да се вкара в сервиз и да се провери компресия ,ходова част и т.н..

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 24 апр 2010 21:12

един не се намери да каже че пасата е 5.5
колега за тея пари я отнасяй като 2 и 2

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 25 апр 2010 7:06

Закарай я на майстор да погледне. Иначе това са реалните километри, като идеш да купиш от чужбина 10 годишна кола няма да намериш на 100000 км. Само в България са на толкова.

Batmylen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Batmylen » Нед 25 апр 2010 9:47

m1ty0 написа:Здравейте става въпрос за Пасат Б5 2002г Хайлайн изпълнение 1.9 ТДИ 131 К.С. Обявата е от частно лице от кв. Обеля внесена от Австрия през март т.г. като екстри му липсват само ксенон и лети джанти в общи линии всичко друго си има (кожа, махагон, трлъчев волан, климатроник, автоматични фарове хладилна жабка, зимни гуми, лайсни и т.н.) интериорно е много барната без никакви забележки. Уговорката е за 8500 лв. кеш притеснява ме че е на 299 000 км. на километраж със сервизна книжка до декември м.г.Много ли са тези километри за този мотор и струва ли си парите съжалявам че нямам снимков материал но обявата е премахната от мобиле и затова не мога да я покажа общо взето това е. Благодаря предварително.

Много са колега не я купувай много са аз сега бера ядове и имам огромни проблеми с кола на 260 000 много се износва мотора.Прави ръбове на цилиндрите от хонинга и следа няма ме мнение не купувай тази кола мотора е страхотно натоварен аз незнам верно и майстора се чудеше как са извадили 131 коня от този мотор!!!
Разгледай мойта тема със повтарящ се проблем чупене на мотор и ще ме разбереш!!!

jimmy freiburg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jimmy freiburg » Нед 25 апр 2010 12:17

Колега,първо се обади до сервиза в Австрия,в който е бил обслужван Пасата.Намери някой,който да говори перфектно немски,а не просто сносно.В Австрия има много сърби и хървати,а те са мошеници като повечето български търговци.След това закарай колата до VW за пълен тест.По рама номер те могат да видят какво е правено по Пасата през годините.
Успех!

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пон 26 апр 2010 13:11

това е нищо за тази двигател стига да е подържан,може и милион да изкара,

Потребителски аватар
deepd
Автомобил: Golf VII
Двигател: CLHB - 2015

Мнениеот deepd » Пон 26 апр 2010 15:19

Според мен това което се вижда на километража би трябвало най-малко да те тревожи.Вероятността да не е вярна е много голяма.Аз купих 1996г. Golf3 1Z комби която показваше че е на 150 000 км и като отдидох да сменя предния лагер на предница случайно провериха на колко са истинските километри и излезе че е на 320 000 но не се учудих а и не това беше най-важното. По скоро гледай колко разходи ще ти излезе след това но най-вече самия мотор. Мисля че по-скоро е въпрос на късмет. При моя доста разходи но все от износване,при покупката както и сега мотора е като по часовник.Но все пак ако искаш да разбереш за истинските му километри отиваш за нещо да сменят в VW сервиса и ти го виждат на компа даже на коя дата и колко пъти за какво е воден на сервис. Но не е публично и не знам защо не може да се види някаде от интернет и само дитрибутори(не разбирам от търговски права). Не очаквай много от изморен мотор над 300 000 км,но ако е добре поддържан е друг въпрос.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 26 апр 2010 16:37

Колеги, вие изкарахте двигателя пътник :lol:
Сигурно повече от половината автомобили (да не кажа почти всички), които караме са на тези километри ;) Но, нееее - ние караме "уникати" на 120 000 км., които са навъртяни за 10 години :screwy
Колата изглежда примамлива като описание. Както по-горе бе посочено - нужна е една качествена диагностика от човек, който познава двигателите помпа-дюза и ако всичко е наред + преглед на окачването - взимай колата 8)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 26 апр 2010 20:20

Щом имаш парите значи и струва, стига да е добър автомобила.

Някой колеги май не четат, че колата е внесена вече. За това немския не ти е нужен, нито за ходиш в чужбина.
Лично мое мнение е, че щом имаш доход да подържаш такъв автомобил, не би ти било проблем да отидеш за оглед, дори от от другия край на България.

Върни се в “Дизелови агрегати”