Откъде зареждате дизел в Бургас

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
jimmy freiburg
Автомобил:
Двигател:

Откъде зареждате дизел в Бургас

Мнениеот jimmy freiburg » Нед 25 апр 2010 12:44

Здравейте.
Искам да попитам колегите от Бургас,от коя бензинистанция са най-доволни?Интерецуват ме най-вече мнения на колеги с двигател помпа-дюза.Знам че темата е обсъждана,но няма много мнения за бургаските бензиностанции.Освен това качеството на дизела постоянно варира...

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Re: Откъде зареждате дизел в Бургас

Мнениеот vw_derby » Нед 25 апр 2010 12:46

на кръговото до метро - ЛукОйл.Никога не съм имал прблеми.Последно зареждах в петък на 23.04. на другото кръгово на ОМВ

jimmy freiburg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jimmy freiburg » Пон 26 апр 2010 17:35

Мерси колега за бързия отговор.Аз също от Lukoil зареждам по принцип,но реших да пробвам от Rompetrol и останах разочарован.Сякаш падна мощността на двигатела.Смятам да пробвам и от ЕКО тези дни.Жалко,че не писа никой друг от Бс.Или темата не е интересна или няма други VW фенове от Бс. :D

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 26 апр 2010 17:51

омв на колелото до мираж или на другото колело до метро - от по скъпия . забелязал съм че с него ми дава икономия спрямо дизел от други бензиностанции или от по евтиния на омв,което за мен означава че е по качествен.карам помпа дюза и сменям горивния филтър на 15 000 км.поздрави

Потребителски аватар
fitoplankton
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fitoplankton » Пон 26 апр 2010 17:59

Peteff написа:омв на колелото до мираж или на другото колело до метро - от по скъпия . забелязал съм че с него ми дава икономия спрямо дизел от други бензиностанции или от по евтиния на омв,което за мен означава че е по качествен.карам помпа дюза и сменям горивния филтър на 15 000 км.поздрави

:да: :да: :да:

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Вто 27 апр 2010 6:45

Лукойл на изхода към Сл. бряг, по-рядко Лукойл на пл. "Трапезица". И двете са си чисто лукойлски, а не франчайзингови, каквато е тази до Метро. Моторът е относително "доволен".
Преди година - година и нещо заредих веднъж-два пъти на Рометрол преди входа на Бургас от София. Не усетих разлика, каквато има, когато е от техни бензиностанции във вътрешността, явно "румънците" в Бургас продават лукойлски дизел.
ОМВ пробвах само веднъж, преди около 2 г. от най-скъпия и повече не искам да повтарям. Разходът се увеличи, както и шумът, моторът загуби пъргавина. Може и да е било случайно, но с "австрийците" приключих.
Моторът е AVF.

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Вто 27 апр 2010 12:22

От Ромпетрол до Кауфланд съм зареждал два пъти, но не забелязах никаква разлика от Алпина и Премиума, които зареждам от ОМВ(най-често това до МЕТРО). Разликата я забелязах, когато заредих от едно Хасковско ОМВ и тя не е в полза на нашите бургаски бензиностанции. Единственият път, когато колата не е палила от първото завъртане на ключа беше една сутрин, след като предната вечер заредих от Лук-а на изхода за Сарафово. Може да няма никаква връзка, но от тогава съм предубеден и гледам да не стъпвам. В Петрол не съм зареждал никога(тази кола),а от ЕКО нямам никакви впечатления.

Потребителски аватар
murkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот murkata » Вто 27 апр 2010 18:23

Аз зареждам само на ОМВ-то на кръговото и съм най-доволен от там с една подробност че вече сам си наливам че един път на служебната ми хакнаха бензинец вместо нафтичка :beat_butt2 ,нещо което не искам да се случва с Голфчето ми love.vw

jimmy freiburg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jimmy freiburg » Вто 27 апр 2010 18:52

А от кой дизел слагаш-Sprint или Premium?

edberg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edberg » Сря 28 апр 2010 7:28

Защо не пробваш ЕКО. Аз зареждам от там редовно и сам много доволен.

jimmy freiburg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jimmy freiburg » Сря 28 апр 2010 11:46

Наистина ще пробвам ЕКО.Мерси за отзивите,колеги. :D

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Пет 30 апр 2010 20:36

Май Лукойл е най-компромисното решение. Пробвал съм от ЕКО (средна работа), Ром Петрол (много бях доволен преди!) ама тъй като гледам ЛукОйл си държат на едно положение. Никога не съм имал проблеми с нафтата на ЛукОйл

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Съб 25 фев 2012 13:16

От доста време зареждам единствено от Ромпетрол без да слагам никаква добавка. Ето как се отразяват ниските температури на ромпетролската нафта (пробата е от бензиностанцията до Кауфланд):

ИзображениеИзображениеИзображение

Както се вижда нафтата е помътняла, но не се забелязва абсолютно никакво желиране или парцали в нея. По дъното няма никакви отлагания, а още докато я снимах започна да се избистря.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 25 фев 2012 20:21

Аз зареждам на Еко или Лукоил заради остъпката от 5ст.,зареждъл съм на ОМВ не усетих разлика,досега не сум зареждал на Ромпетрол а съм чувъл от познати че е добра нафтата,ще пробвам :beer

Потребителски аватар
niki_y
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_y » Пон 27 фев 2012 10:59

Ето и още едно мнение...
От 7 години зареждам само от ЛУКойл на "Трапезица" - никакъв проблем. 2008г. когато бяха големите студове в Бургас (-13, -15) след 2-3 подгрявания на свещите тресеше като трактор. Тогава си взех добавка на Кастрол за дизел, нямаше голямо подобрение, но се оказа, че само едната свещ е работела. Та сега зимата си слагам добавка и карам без проблеми ( поне тази зима на -11).
Зареждал съм от ОМВ на Мираж от евтиния...КОМЪН РЕЙЛ-ски предърпва на ниски обороти преди да загрее, после се оправя.
ОМВ на колелото за София пак евтин :oops: ...работи нормално, с леко повишение на разхода, но това е субективно и е приемливо, според стила на каране :D
Препоръчиха ми ЕКО и РОМПЕТРОЛ...почти никаква разлика с ЛУКойл
Зареждал съм и ЕКТО от ЛУКойл...няма разлика с обикновенния. Един познат от бранша ми каза, че тук всички горива са еднакви, не е рентабилно да се кара гориво от Румъния, Гърция или пък Австрия при положение, че рафинерията е на 10км от града.
Друг приятел с Нисан каза, че е най-доволен от Ромпетрол, преди това колата давала грешка и в сервиза му казали: Бедна смес.
Общо взето всеки сам си решава, зарежда където му се струва, че колата върви най-добре. Но в крайна сметка всички горива в родната БГ са боза, важното е да намерим по-добрата (така да се каже :D )

Върни се в “Дизелови агрегати”