Passat B 5,5 среден разход с 5 и с 6 скорости???
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Passat B 5,5 среден разход с 5 и с 6 скорости???
В процес на търсене съм на Пасат Б 5,5 1,9тди 131 к.с. и съм харесал един но е с 5 скорости.Ако може да споделите мнения относно средният разход на гориво при 5 и 6 скорости. Има ли смисъл от 6та скорост при положение че имам годишно извънградско не повече от 3000км. Благодаря на всички предвърително.
Re: Passat B 5,5 среден разход с 5 и с 6 скорости???
AVF с 5 скорости....... почти съм сигурен, че кутията е сменяна
.

Не е AVF, а е AWX...аз имам такъв и е оригинално с 5 скорости...
А да, тези с по-малкия въртящ момент 280нм. Така по може
.
На 6-та със 170км/ч си с 2900-3000 оборота. Нека колегата каже с какви обори е на тази скорост и вече сам да си прецениш.

На 6-та със 170км/ч си с 2900-3000 оборота. Нека колегата каже с какви обори е на тази скорост и вече сам да си прецениш.
С 285НМ е от 1750 до 2500 оборота....реално си е AVF, но софтуерно е изразян пика на въртящия момент, защото съединителят е по-малък (228мм срещу 240мм). Аз ако мога да избирам, бих си взел с 6 скорости. За съжаление най-читавия, който намерих, беше с 5 скорости. По километраж на 2000 оборота е със скорост 101-102км\ч. Това означава, че със скорост 170, ще е на 3350-3400 оборота. Аз лично гледам да спазвам ограниченията и толкова не съм вдигал.
1700 - 1800 оборота е на 100км/ч по-спомен, икономията май-няма да е много голяма, при нормално каране.
Ама си е кеф като я бучнеш 6-та след 140км. имаш чувството, че излиташ
Ама си е кеф като я бучнеш 6-та след 140км. имаш чувството, че излиташ

- bobar
- Двигател:
Мерси много, има един горубски пасат 2003 е 1,9тди климатроник и на пръв оглед нямаше забелешки, ама е с 5 скорости .Дали си заслужава 10500????
10500 за Пасат 2003 131к.с. е добра цена, ако е читав....
Само като видя в обявата "ЧИСТО НОВ" и ми се повръща (с извинение)...тези джамбази пишат за всяка своя кола точно това, отваряй си очите на четири...
- bobar
- Двигател:
Колега а на теб какъв разход ти дава ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
bobar написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11267464760953937&f1=details
Няма ръжда и салона е в мн. добро състояние.
Това че кола от 2003та няма ръжда определено си е +

Колега на 116 коньовото голфче ( AJM ) натоварено ( и то бая ) + 4тирима човек на 6та със 150 5.3 на ВИТИНЯ !!!
Със 22-3л стигнах до Ловеч поразходих се и се върнах до софия.
Добре изглежда. Хубаво е ако може да я закачите на ВАГ, да се види имали някви грешки. Ако евентуално може да се изпробва, да се направи и един лог, при пълна газ, за да се види има ли забивания. Да се видат дюзите при загрял мотор в кво състояние са, горе долу. Как пали, стабилно ли работи при студен мотор, има ли пропушвания при палене и на празен ход..... и такива неща. Мотора ако не е мит, да се огледа за течове.
Окачването на Б5.5 е проблемно, в смисъл, че е по-скъпо за обсужване понеже са повече носачите, а евентуално ще може да я усетите да ли и потропва нещо, ако има възможност да я покарате.
На стенд също е хубаво да се качи, за да се види дали няма покривени мостове, ако е имала удари. Дреболики и да има не са фрапантни, все пак колата не е нова. Огледай спирачки, дискове, пробвай климатроника дали работи.
Основното е, здрави дюзи, турбина, скоростна кутия, компресор на климатик и съединител.
Принципно, когато колата е запазена външно и вътрешно, рядко може да се случи мотора да е издухан от мърляво каране, друг е въпроса ако е излъскана тук. Външно нещата са лесни - с боя, ама вътре ако е бил мърляч
Окачването на Б5.5 е проблемно, в смисъл, че е по-скъпо за обсужване понеже са повече носачите, а евентуално ще може да я усетите да ли и потропва нещо, ако има възможност да я покарате.
На стенд също е хубаво да се качи, за да се види дали няма покривени мостове, ако е имала удари. Дреболики и да има не са фрапантни, все пак колата не е нова. Огледай спирачки, дискове, пробвай климатроника дали работи.
Основното е, здрави дюзи, турбина, скоростна кутия, компресор на климатик и съединител.
Принципно, когато колата е запазена външно и вътрешно, рядко може да се случи мотора да е издухан от мърляво каране, друг е въпроса ако е излъскана тук. Външно нещата са лесни - с боя, ама вътре ако е бил мърляч
- bobar
- Двигател:
Прав си, бих я завел на сервиз само да посъбера още малко пари че за колата имам ама после: прехвърляне, регистрация+ номера, каско, гржданска, преглед ,агренаж с ролки, масло ... абе кам 1500-2000 или греша??? 
DarkOneBg относно ръждата, има една автокъща точно срещу езерото на суходол.Та там има един красавец 1,9 тди 4motion климатроник и джанти17" с трилъчовия волан за 11900 и е по-ръждив от този който карам в момента (1989 на ключа пише made in WEST Germany)

DarkOneBg относно ръждата, има една автокъща точно срещу езерото на суходол.Та там има един красавец 1,9 тди 4motion климатроник и джанти17" с трилъчовия волан за 11900 и е по-ръждив от този който карам в момента (1989 на ключа пише made in WEST Germany)

Върни се в “Дизелови агрегати”