относно антифриз
- krasyncho
- Автомобил:
- Двигател:
относно антифриз
Добър вечер колеги колата ми е голф 4 тди 2000г антифриза ми е червен G12 ако долея същия червен но на Приста Оил дали ще има някъкав проблем или да търся някой вносен защото този на Приста не ми вдъхва доверие. Благодаря предварително
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: относно антифриз
по-добре си вземи от ауто+ имат G12 на 13-14 лв/л немски антифриз.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Взимай качествен антифриз G12+ за VW от Шкода магазина - 8 лева литъра.
Антифриз се купува по следния начин: Избираш магазинаи вземаш само 1л., разреждаш в желаната пропорция и слагаш във фризера.След ден вадиш и ако не е замръзнал и е без кристали,си купуваш останалите литри от същия магазин.
Това за "официални" магазини и "проверени" марки го забрави. Успех.
Това за "официални" магазини и "проверени" марки го забрави. Успех.
- krasyncho
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за бързите отговори ще видя какво ще купя. 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Вие как му се чудите все едно ще го пиете.Нали става дума за доливане на 200-300мл.сипвай каквото имаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
G12 се смесва САМО с G12 или G12+. Експерименти с други видове хич не са за препоръчване. Ако става дума за 200-300 мл. по-добре да се долее дестилирана вода, отколкото друг антифриз. Температурата на замръзване ще се качи с половин-един градус, което е пренебрежимо малко.
Здравеите,
Само не разбрах защо карате човека да си купи G12.
А от къде е сигорно че в неговия кола има точно такув антифриз.А не е примерно на "Лукойл" и друг производител.
Стига да не е друг цвят няма проблем.Това където го пише по бутилките на G12.
Това е от една от най-големите конспираций на "големите корпураций".
За да може да си продават продуктите.
Успех.
А от къде е сигорно че в неговия кола има точно такув антифриз.А не е примерно на "Лукойл" и друг производител.
Стига да не е друг цвят няма проблем.Това където го пише по бутилките на G12.
Това е от една от най-големите конспираций на "големите корпураций".
За да може да си продават продуктите.
Успех.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
За това сме говорили много!!Аз като ги смесих да не би да стана нещо!!??Намери си същият цвят и слагаи.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
insert написа:Здравеите,
Колега, ти четеш ли какъв е въпроса на питащия в темата? Ето какво казва в началото:
" антифриза ми е червен G12 "
Ljubon написа:insert написа:Здравеите,
Колега, ти четеш ли какъв е въпроса на питащия в темата? Ето какво казва в началото:
Питаме колегата които е пуснал темата той ли си е наливал антифриза или си купил колата с такув червен антифриз мислийки че е G12.Вярно в италия или там коя друга държава едва лин има приста но все пак.Видиш ли животно с четири крака приличащо на кон не значи че е кон.Може да МУЛЕ или МАГАРЕ.
Успех.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
insert написа:Ljubon написа:insert написа:Здравеите,
Питаме колегата които е пуснал темата той ли си е наливал антифриза или си купил колата с такув червен антифриз мислийки че е G12.Вярно в италия или там коя друга държава едва лин има приста но все пак.Видиш ли животно с четири крака приличащо на кон не значи че е кон.Може да МУЛЕ или МАГАРЕ.
Успех.
Щом антифризът е червен, розов или пурпурен, то той е G12, без значение кой го е наливал, не може да е друг. И още нещо, G12 не е марка, а стандарт на антифриз от ново поколение. Виждам, че има някакво неразбиране по въпроса. Старият антифриз, който е син и по-евтин е G11, за VW, произведени до 1997г. В миналото имаше и зелен, който е заменен от синия. Също син и червен не бива да се смесват. И за да няма пак неразбрали, ето една напълно изчерпателна информация за антифризи за VW:
http://www.blauparts.com/vw/vw_fluid/vw ... luid.shtml
Смятам, че всичко вече е ясно.
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
G12++ оригинален антифриз има във Еуратек (шкода) по 11,80лв./литъра. 1:1 разреждане е за -38 градуса 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
DimoNN написа:G12++ оригинален антифриз има във Еуратек (шкода) по 11,80лв./литъра. 1:1 разреждане е за -38 градуса
Еми аз какво написах няколко поста по-нагоре? Ама няма кой да чете! Беше 8лв., имаше някаква отстъпка като взимах оттам.
- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
Добре бе колеги, аз като сипах от една теникиика някаква червна помия с отайка на дъното(без отайката разбира се) та какаво стана... да не би а ми се случи нещо лошо зимаска
Палих и карах, преди месец смених термостата, източих всичко... бистър... перфектен, налях пак същия и долях водица. Зимата колата губеше антифриз от един маркуч на радиаторчето на парното и какво... сипах си абсолютно друг цвят и пак...разлика никаква. Незнам какво се плашите толкова, това не са жените, не каните на по питие... няма да ви се намръщят 

Върни се в “Дизелови агрегати”