разбито турбо тди 130кс
- kode
- Автомобил:
- Двигател:
разбито турбо тди 130кс
здравеита колеги,трябва ми помоща ви.голф4ето ми счупи турбо и е доста зле.двигатела е 130кс.ако може някои да ми каже как варират цените за ново и за втора рака.турбото е гарет. 

- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: разбито турбо тди 130кс
kode написа:здравеита колеги,трябва ми помоща ви.голф4ето ми счупи турбо и е доста зле.двигатела е 130кс.ако може някои да ми каже как варират цените за ново и за втора рака.турбото е гарет.
Един приятел смени турбо на AXR мотор 700 лева рециклиран иначе около 1600 лева ново турбо
- kode
- Автомобил:
- Двигател:
1600 лв. толко ли е наистина щото на мен един човек ми каза 2000 лв. друг ми казва 3000 лв. а колата не я карам вече 1 седмица и се чуда какво да права. днес ми предложиха турбо от свалена кола за 700 лв. което ужким е било добро засложава ли си парите?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
много са 700 за свалено от употребявана кола
- kode
- Автомобил:
- Двигател:
от сеат ибиза 130кс става ли?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Брат ми на Пасат AFN май в Пловдив го пращаше за 300 кинта - рециклиране - ще го питам и ще пиша
Втора ръка ти е 500 - 600лв. Ново.... нямам идея, но е над 1000лв. и то доста, но е под 2000лв.
Тъй като турбината на Г4 върви с колекторите.... докато на Пасат AVF е деляща се от тях.... мисля може да намериш и от AVF и да я нахлузиш на твоята топла част с колекторите. В това не съм на 100% сигурен.
Турбината ти е модел 1749VA и върви с колекторите. Тази турбина се монтира и на Пасат Б6 и Голф 5 2.0TDI 140к.с и въпреки, че е еднаква нестава.... заради колекторите. Тъй че внимавай какво си купуваш. Затова освен по модела се ориентирай и по серийният номер.
Щом е строшена..... рециклирането няма да е никак ефтино, понеже е поломена вътре. Отворете и тръби и колектори да видите дали няма парчета вътре в системата.
Тъй като турбината на Г4 върви с колекторите.... докато на Пасат AVF е деляща се от тях.... мисля може да намериш и от AVF и да я нахлузиш на твоята топла част с колекторите. В това не съм на 100% сигурен.
Турбината ти е модел 1749VA и върви с колекторите. Тази турбина се монтира и на Пасат Б6 и Голф 5 2.0TDI 140к.с и въпреки, че е еднаква нестава.... заради колекторите. Тъй че внимавай какво си купуваш. Затова освен по модела се ориентирай и по серийният номер.
Щом е строшена..... рециклирането няма да е никак ефтино, понеже е поломена вътре. Отворете и тръби и колектори да видите дали няма парчета вътре в системата.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
В Дизел форума има 

- kode
- Автомобил:
- Двигател:
да точно така тя е gt1749va.а това са останалите данни-г54(038253016f,720855-1,elg02754i)
46
m53
9
незнам какво означават тези цифри но това снеш от турбинката,немога де кача снимки та да се види
46
m53
9
незнам какво означават тези цифри но това снеш от турбинката,немога де кача снимки та да се види
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
ето колега виж това http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1534
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
nasttii написа:ето колега виж това http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1534
Това е най-разумния вариант, нова е 1500-1600лв

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз сменях само че моето е на пасат 1,9 тди 1999. новото ми турбо е гарет и струва 1780 лева. Един съвет ако сменяш и имаш парици вземи си ново. Не си прави експерименти с турбината ,защото е опасно за колата ти и двигателя, може са се простиш с колата, ако се прецака по време на движение. Случва се това - пълни ти целия двигател с масълце за секунди и вдига оборотите на Макс. докарая , но това не е всичкоо
Ти я гасиш веднага вадиш ключето, но колата не гасне и държи Макс. обороти , докато ти скапе двигателя. Маслото не изгаря така като нафтата
. И колицата после -
.
Втора употреба е от 400 до 600 лева , но може пак да има луфт и ще дадеш едни пари на вятъра.Ако все пак вземаш Втора употреба, преди да платиш парите отидете с турбината до твоя майстор , за я погледне
, те си знаят какво да и гледат, но все пак отвън неможеш да видиш вътрешността,дали са добре лопатките, можеш само за луфт да видиш. Рециклираното се прави с части, които не са баш оригинални верно по-евтино е ама , трябва да върнеш твоето и ще ти излезе около 1000 лева + твоето което ще върнеш и пак няма де е ново 
Но все пак решението е твое , пък и зависи и с какви пари разполагаш.
Ако имаш приятели зад граница , които ходят или живеят поръчай им едно турбо от там. За пример - в Турция тубините струват нови около 700$.
По принцип за моята ства от Ауди А6 и А4, но все пак питай майстор, те знаят кои пасват
Успех!

Втора употреба е от 400 до 600 лева , но може пак да има луфт и ще дадеш едни пари на вятъра.Ако все пак вземаш Втора употреба, преди да платиш парите отидете с турбината до твоя майстор , за я погледне

Но все пак решението е твое , пък и зависи и с какви пари разполагаш.
Ако имаш приятели зад граница , които ходят или живеят поръчай им едно турбо от там. За пример - в Турция тубините струват нови около 700$.
По принцип за моята ства от Ауди А6 и А4, но все пак питай майстор, те знаят кои пасват

Успех!
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Между другото , когато търсех турбина втора употреба, ми попадна точно като за твоята , но не пасва за моята
,иначе беше в перфектно състояние и струваше 600 лева, беше без грам луфт все едно от магазина. Можеш да намериш хубава , но ти трябва да е от твой човек иначе по моргите се опитват да пробутват боклуци
повярвай ми , аз върнах една която бях взел тогава от А6, добре че в съседната морга на тая от която бях купил турбото , работи мой приятел ,че онея се навиха да ми върнат парите. Иначе ме убеждаваха ,че турбината била много добре и не пречел луфта, ама когато я закарах на майстора човека ми каза ,че тая турбина е свършила вече.Не се вързвай ако ти казват ,че имало лек луфт и това не пречело - турбината не стрябва да мърда и грам 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Marto_VN написа:турбината не стрябва да мърда и грам
Ти барал ли си чисто нова турбина?
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
да
доста турбини съм "барал" преди да си купя тая и по доста майстори ходих
все пак не се дават почти 2000 лева ей така 
А и все пак форума не е място за ремонти ,а място са обмяна на мнения , като искаш да си оправиш колата се ходи на майстор, на който това му е работата
,.Важно е да попаднеш на добър.
Усещам те че нещо не си съгласен за луфта, оки
мнението е твое, но аз това съм го видял с очите си, така че не пиша измислици - ходил съм при двама майстори и то доста добри (не се познават) и двамата ми казаха това за луфта.
А това ,че някой иска да си пробута боклуците е друг въпрос да ме убеждават ,че и фабричните нови турбини имали малко луфт - няма как да стане.
Все пак все едно е да ми твърдиш ,че е нормално един лагер да има луфт, луфт може да има ама да е едвам осезаем като хванеш оста и я размърдаш силно.Сигурно е от порядъка на 0,1 мм. тоя луфт, ако ми говориш за такъв луфт може да се съглася , ама ....

А и все пак форума не е място за ремонти ,а място са обмяна на мнения , като искаш да си оправиш колата се ходи на майстор, на който това му е работата

Усещам те че нещо не си съгласен за луфта, оки

А това ,че някой иска да си пробута боклуците е друг въпрос да ме убеждават ,че и фабричните нови турбини имали малко луфт - няма как да стане.
Все пак все едно е да ми твърдиш ,че е нормално един лагер да има луфт, луфт може да има ама да е едвам осезаем като хванеш оста и я размърдаш силно.Сигурно е от порядъка на 0,1 мм. тоя луфт, ако ми говориш за такъв луфт може да се съглася , ама ....
Върни се в “Дизелови агрегати”