Добър ден колеги,засякох два пъти разхода на моята А4-ка с двигател AFN и установих,че градско ми гори 9-9,2.
т.е с 13,2-3 л. минавам 140км. в града.
Карам с 17-ки джанти 225/45/17,но мисля,че пак е много този разход.
Има го проблема с менето на обороти на празен ход,но в диапазона 860-904 ли как беше.
Колата като загрее не върви така както,когато е студена.
Нямам катализатор,турбото е чистено преди 1000 км.
Днеска гледах ГНП и беше намазан с жълта боя отгоре и по болтовете това ме навежда на мисълта,че може още като съм я взимал колата ГНП да е било проблемно,защото в Австрия знам,че майсторите мажат с боя проблемните компоненти.
Гледахме я на ваг ком,правихме диагностика,но нищо не излезе. Дебитомера си беше в стойностите и т.н,но колата върви трудно след 130 да речем,а и в ниските обороти е тромава,започва да ускорява чак след 2200 об./мин.
Скоро трябва да сменям масло след около 2000 км. горивния филтър е на 7000км. въздушния на 8000км.
Може ли от тях да е ?

Повишен разход на 1.9 TDI
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Повишен разход на 1.9 TDI
Виж да не ти е протекла ГНП. Аз веднъж се вкарах във филм с голям разход, а тя колата си горяла и при неработещ двигател. По-късно забелязах, че от една от гарнитурките на помпата си тече, ама стабилитрон. За 100км съм доста убеден, че може да вдигне разхода до там, понеже като е студена колата и палиш и гасиш едно след друго точно тогава протича стабилно. Като загрее двигателя не можеш да го уловиш от къде е. Може и да не е от това, но си длъжен да провериш. Успех.
- wnaso
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Повишен разход на 1.9 TDI
Намери колега с вагком ,направете няколко лога и ги пусни във форума.Така на сляпо никой не може да ти постави диагноза а колата както обесняваш не изглежда добре.
Върни се в “Дизелови агрегати”