Температурата откача AHF
-
- Автомобил:
- Двигател:
Температурата откача AHF
Колеги, вчера се случи нещо странно със стрелката на температурата.Колата беше загряла нормално и стрелката седеше на 90 градуса.Спрях на един светофар и като погледнах стрелката беше в зоната на първите три чертички.Светна зелено и след 10-20 метра се качи пак до 90 градуса и си остана там.Термостата е сменен преди месец т.е. го изключвам от сметките.Преди да спра на светофара карах колата леко почти без гас, но пак ми се струва, че това не е нормално.Вие какво мислите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Температурата откача AHF
Колега най вероятно датчика на температурата ти здавабагажа.ако почне по често да прави мизерий го смени. 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Ваг-ком би трябвало да помогне в случая! 

- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
-
- Автомобил:
- Двигател:
fichtenweg написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=48091

Температурен датчик. ВАГКОМ не го хваща. Често срещан проблем, през който и аз минах.
-
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Температурен датчик. ВАГКОМ не го хваща. Често срещан проблем, през който и аз минах.
Хваща го,хваща го

Б5,AFN.
- fichtenweg
jollycatman написа:fichtenweg написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=48091
Колега в тази тема си качил снимки на датчика, но ако не се лъжа "О" пръстенът му не е поставен на правилното място?! Ако греша моля някой да ме поправи, но аз наскоро също сменях датчик и сложих гарнитурката на мястото на старата, която беше от другата страна - върху металната част.
Снимките нямат за цел да покажат къде се поставя уплътнението, а да се види самия датчик заедно с изписаната на него информация. Например на първата снимка ако О ринга е поставен на сензорната (метална) част, ще пречи да се заснеме парт номера. Разположението на О-ринга е повече от ясно и не представлява особен интерес в темата.
На снимките дори се вижда следата която е оставил гуменият пръстен. Всеки който е вадил датчика няма начин да обърка разположението на уплътнението.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Някаква представа колко струва това чудо, от къде да го взема и каква марка? Къде да го търся на AHF мотор, има ли тънкости по свалянето? Предполагам ще изтече антифриз?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Сваляш стария,да може и да потече малко антифриз, и пробвай на Соф.шосе в "Ауто плюс".
- fichtenweg
Допускам че разположението трябва да е същото като на моя. Кодът на мотора при мен е AHH. Ако датчикът е като на снимките (само че зелен) струва някъде 40-50 лв. Ако затапиш системата веднага щом извадиш датчика, почти няма да има разлив. Аз си взех антифриза и датчика (+ О ринга) от официално представителство на VW. Парт номерата не трябва да са са променили. Процедурата по смяната съм я описал възможно най-подробно в темата със снимките.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:Температурен датчик. ВАГКОМ не го хваща. Често срещан проблем, през който и аз минах.
На по-новите го хваща (голф5). Дори и лампа ти святка.

Може, но в случая говорим за AHF. На моят ASZ също не го хващаше и не набиваше грешка. Друг е въпроса, ако тотално се скапе или му се дръпне буксата на датчика дали ще изпищи за грешка, така не съм пробвал 

- fichtenweg
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес ми направи впечатление, по стрелка колата е 90 градуса
По Ваг Ком показва 75 и перката се включи докато не падна на 67.
При това положение датчика за смяна ли е?
По Ваг Ком показва 75 и перката се включи докато не падна на 67.
При това положение датчика за смяна ли е?
Върни се в “Дизелови агрегати”