Vag Com Настройки за EGR

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stoti
Автомобил:
Двигател:

Vag Com Настройки за EGR

Мнениеот stoti » Чет 03 юни 2010 0:20

Здравейте колеги искам да ви попитам след като четох разни теми за изключване действиет на егр с ваг ком-а двигатела стана супер пъргав и неможеше да спирам с него като върна газта . Колата вървеше задоволително доста бързо вдигаше обороти но разхода се покачи супер много нещо от порядъка на 9 може би . След връщането на стойностите разхода остава същия а двигателя стана супер муден няма абсолютно никакво ускорение и разхода ми е завишен отново да речем с 5 лв навта минавам около 30 км вместо 45 и всеедно карам TD a не TDI . Въпроса ми е следния някой знае ли има ли някакви тънкости при връщането на заводските стойности и може ли да ми каже някой какви са те с точност защото нямам много спомен .

Поздрави

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: Vag Com Настройки за EGR

Мнениеот neon » Чет 03 юни 2010 9:27

Няма тънкости. РАзхода леко е бил завишен заради това, че компира е търсел по малко изгорели газове и е пускал повече нафтица. Освен тиова си му се радвал как върви и си давал газ. Сега пък пробега ти е по-малък зашото вдигат цените на горивата през ден! :wink:
С тоя пробег за 5лв. Уеко се излагаш. Освен това работейки почти "на сухо" може да ти изгори подкачващата помпа в резервоара.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Чет 03 юни 2010 9:59

Заводски настройки - 32768 или 128 !
Колега, да не променяш стойностите на 01 канал ?
За ЕГР е 03 канал.

Потребителски аватар
stoti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoti » Пет 04 юни 2010 0:34

днес смених горивния филтър и закачих едно маркуче че се беше скъсало и откачило седи отгоре върху смукателния колектор най отгоре и отива в купето започна да върви стабилно но пали супер трудно сипах 10 лв и минах точно 40 километра мисля че не е нормално . Колкото до подкачващата помпа мисля че вече е изгоряла ако въобще има такава питах за тънкости защото четох някъде че трябвало да се подаде газ преди запазването на настройките или нещо от този вид утре ще вкарам това 128 пък дано се оправи мисля че сега е на 108 най ниската стойност . Ето и графика от вагком-а турбото от самосебеси започна да надува нормално около 1942 милибара. Много благодря за бързите отговори утре ще кажа какви са резултатите

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пет 04 юни 2010 5:39

Колега турбото не е запо4нало от себе си данадува нормално а от марку4лето което си сменил на смукателния колектор,това отива не в купето а в екуто на колата и там се намира маф сензора за меренето на налягането и явно е било леко спукано и от там компа не е мерил добре.а за разхода и аз мисля 4е е доста зави6ен или си карал градско на ръ4ка яко и си е хапнал добре или може би трябва да потърси6 някои да ти прегледа помпата и да я настрои малко,а за подка4ва6тата помпа мисля 4е ако изгори няма да пали воб6те.погледни съ6то как ти е центровката на помпата и пусни една графика да видим дали от там не е този разход.и съ6то логовете се правят в движение не на място.успех :beer

Потребителски аватар
stoti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoti » Пет 04 юни 2010 14:22

тези са в движение на 4-та от 1800 оборота мисля че са трябва да погледна пак колкото до ръчката имаше ръчка наистина радвах му се как върви но при 3 4 напъвания едва ли би дало такъв разход сега слизам да боцна тези настройки и се чудя дали направо да не отида в официалния сервиз да питам какви пари ще ми излезе да ми пренапишат софтуера в ecu

поздрави

п.с. маркучето беше почти паднало супер накъсано и разликата беше голяма след като го поставих както трябва :)

edit: на кой канал беше предварението advance ли беше то ?

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пет 04 юни 2010 18:49

според мен смени бензиностанцията.всики сме го правили това упражнение,и няма такива резултати като твойте.

Потребителски аватар
stoti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoti » Съб 05 юни 2010 1:09

ами днес върнах настройката за erg и си мисля че е малко по добре сипах за 10 лв вече имам минати около 50 км и няма проблеми с паленето беше на 108 сега го сложих на 128 дано да се оправи и повече няма да го ръчкам нищо ... колкото до бензиностанцията сменям ги редовно всеки ден съм на различна по няколко пъти Благодаря за отговорите надявам се всичко да е ок :)

Поздрави

edit: направих един лог за предварението но мисля че не е както трябва понеже бе6е 1-ва 2-ра 3-та и свърши пътя а нямах възможност да сляза на околовръсното

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Съб 05 юни 2010 11:01

Направи настройката на ЕГР-а на максимум и виж дали ще ти хареса.

Потребителски аватар
stoti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoti » Нед 06 юни 2010 0:02

харесва ми като го изключа но в резервоара става навтовъртеж :D днес засякох разхода и ми харесва с около 4 литра 70 километра всичко е доволно даже скъсах един колега на едно светофарче навява ме на мисълта че всичко е идвало от маркучето :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 06 юни 2010 22:59

А автомобила какъв е, че ми стана интересно?

Потребителски аватар
stoti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoti » Пон 07 юни 2010 2:14

Golf 3 комби днес покарах още всичко вече е наред дава ми разход около 6 градско Благодаря на всички за помоща

Върни се в “Дизелови агрегати”