Golf 3 как да го "пипна" малко?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 как да го "пипна" малко?

Мнениеот lino_ventura » Съб 05 юни 2010 1:16

Здравейте колеги и горди притежатели на VW!

Имам Голф 3, 1.9 ТД, 92 година 55kw/75hp. Съвсем скоро го получих като подарък по случай първата ми успешна година като студент и искам да си направя колата, така, че да й се радвам. Може ли да ми дадете някакви съвети, как може да стане това? Някой ми казаха, да търся чип да й сложа, други да сложа интеркуулър. Искам вашето мнение, защото знам, че тук има хора, които наистина могат да помогнат. Благодаря предварително!

Поздрав, Лино!

Последна промяна от lino_ventura на Съб 05 юни 2010 9:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 как да го "пипна" малко?

Мнениеот joro^ » Съб 05 юни 2010 8:55

Здравей Лино!Първо не можеш да му сложиш чип, по простата причина, че няма къде. За интеркулер да, може да му сложиш и след правилна настройка на помпата, ще усетиш приятен ефект. Потърси малко с търсачката - има писано по въпроса.

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d1daka » Съб 05 юни 2010 9:15

Първо добре дошъл колега.
Ако изкаш чистокръвна дизелова бегачка ще трябва да влезеш във филм. Турбо,помпа,кулър,дюзи... и още джаджи та да осетиш малко мощ :).

Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ventura » Съб 05 юни 2010 9:15

Прочетох ТАЗИ тема и общо взето видях, че има потенциал двигатела, но тъй като аз съм адски бос в цялата тази работа идея си нямам как да направя тези настройки, та въпроса ми е - Има ли някакъв сервиз, примерно, където мога да откарам колата и да я настроят? Също - Колко пари излиза интеркулър-а заедно с монтажа? Как стои въпроса с разхода след подобренията? И още нещо - Заслужава ли си да се прави нещо по колата, според вас, защото я наслдих, така да се каже, и много искам да направя нещо, но голфчето е със сравнително нов двигател за българските стандарти - около 80 000км.
Заслужава ли си да се сложи климатик на колата и..на мое място бихте ли сложили? Разполагам и с доста ограничен бюджет, за това искам да го използвам максимално, пък по-късно и други неща ще му направя, защото си обичам Голфчето и искам да се гордея с него.

Благодаря отново за отделеното време :)

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 05 юни 2010 15:07

Лично мое мнение: Вземи си един двигател със скоростите 1.9 TDI :012: .Продай стария(не ми се върва да е на 80 000км-бастун не намери ли в багажника mhihi ) Кода на мотора е 1Z и се монтира на голф 3,мощността му е 90 к.с и с едно чипче излиташ.Към 1200 лева с поставянето ще ти излезе,а старият може да го продадеш и да избиеш половината пари.Успех :да:

Иначе самата интервенция с подобряването на двигателя,чрез махане на катализатор,слагане на интеркулер.По-големи дюзи,помпата трябва да се пипа -и не се знае ефекта какъв ще е .Ще обикаляш по майстори като гламав,парите ще се трупат и накрая най-много 9-10 коня отгоре :screwy .А за парите питай колегите минали по този път :banghead:

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Съб 05 юни 2010 15:23

бре тои няма да ходи на състизания тои иска да съживи , печката . Колега с един колер и настроики на помпата ще има ефект както е подчертал по-горе др колега, но това пипане на помпата свава с АКЪЛ или маистор разбиращ си от работата , но това на стокови бутала и вал може да бъде фатално . ПП - консултираи се с колегата izperkal` тои беше тунинговал съштия мотор ама стопи едното бутало. Успех!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 05 юни 2010 15:31

Приятел, колегата по-горе ти каза, че истината е да смениш направо двигателя, но дали ще намериш читав е доста голям късмет! Според мен за тея пари си сложи един климатик/троник и си караш Шаситката и си свиркай! На тия 75 понита още 20 отгоре само разхода ще ти качат за вървеж едва ли ще усетиш разлика!

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Съб 05 юни 2010 15:56

от 75 на 95~100 коня няма да има ефект , колега ти си :screwy

Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ventura » Съб 05 юни 2010 16:26

За сега идеята за "съживяването" е следната:
1. Интерколер (или интеркулър, не знам как е правилно)
2. Махане на катализатора
3. Монтаж на климатик
4. Монтаж на CD/MP3, че е със заводско радио
5. Някакви джанти, евентуално, 14 цола
6. Малко промяна на предната броня, искам да стане като на колегата с ТОЗИ Голф.
7. Нови фарове.

Моля, дайте някакви предложения за нещата които съм намислил и съвети с кое да започна. Ако можете да говорите и в цифри ще съм много благодарен!

Потребителски аватар
skruble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skruble » Съб 05 юни 2010 16:46

Подкрепям мнението на diesel_fen, след което се консултираш с колегата Brezel за едно чипче и си ти :)

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 05 юни 2010 17:17

skruble написа:Подкрепям мнението на diesel_fen, след което се консултираш с колегата Brezel за едно чипче и си ти :)

Добра идея :deal

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Съб 05 юни 2010 19:00

Стига с това "ИЗЛИТАНЕ" с 1Z мотор бре.Напълно нормален двигател си е! 90к.с.ако сложиш чип 10-20.Че те 70-80 процента от колите са по толкоз.Не заблуждавате човека,че ще "литне"!Другото,че докато полети ще скапе мотора!За разхода на гориво при "летенето" няма да коментирам.Това ще му е най малкия проблем.Така ,че не прави нищо и ще си доволен.Нито парите,нито ефекта оправдават интервенцията.Че и чак мотор да купува...Само да се прочетете отстрани.То на чужд груб и сто тояги са малко.Карай так,ако не ти хареса вървежа,взимай бензин над 140к.с. и тогава си ти!Всичко друго е махленска история...

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 05 юни 2010 19:28

Тая тема е за тебе: viewtopic.php?f=24&t=18833

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 05 юни 2010 19:33

1. Интерколер (или интеркулър, не знам как е правилно)-80 лв-втора употреба
2. Махане на катализатора-45 лв-най-евтиното има и по 60 лв
3. Монтаж на климатик-500 лв-минимум
4. Монтаж на CD/MP3, че е със заводско радио-100лв,втора употреба
5. Някакви джанти, евентуално, 14 цола-лети 300лв-без гумите
6. Малко промяна на предната броня, искам да стане като на колегата с ТОЗИ Голф. -100 лв-само боя и материали
7. Нови фарове.-350 лв-китайски

тотал 1475 лв-това смята да инвестира момчето.Частите са без труда,не виждам какво съм му написал ,че да го подвеждам или карам да купува. Подчертавам започнах с първия си пост с изречението:ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ.,а не купи си задължително двигател.

И колега смяташ ли че колата си заслужава да инвестираш 1500 лева :horror:

Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ventura » Съб 05 юни 2010 19:53

Ами не смятам, но искам количка, която да ми харесва и на външен вид и да върви поне малко. Не разполагам със средства да купувам нова кола, затова за сега алтернативата ми е това. Ако имате някакви предложения, моля споделете ги.

Върни се в “Дизелови агрегати”