Въпросче АНТИФРИЗ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tix0v3
Автомобил:
Двигател:

Въпросче АНТИФРИЗ

Мнениеот tix0v3 » Пон 14 юни 2010 14:20

Здравейте колеги. Значи аз съм с червен антифриз и трябва да си доея малко,но този червен антифриз се оказа значително по скъп от синия. Получих различни мнения относно това дали има разлика между двата и дали ще е проблем да налея син в червения.Не искам да рискувам, вашите мнения като по опитни ще ми помогнат много благодаря :bowdown :beer

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпросче АНТИФРИЗ

Мнениеот mladeja » Пон 14 юни 2010 14:47

От Мосю Бриколаж - Пловдив си купих миналата седмица червен антифриз - италиански за 7 лв. на литър.Защото подменях всичкия - водна помпа.Преди това карах със смесен.Помпата издържа 50 000 км. може и антифриза да е виновен за краткия и житейски път.Предполагам че Бриколажите ги зареждат централно можеш да провериш във Варна дали има такъв.Имаше изписана спецификация и одобрение на бутилките от Фолксваген и Рено.
Дано съм бил полезен.

Потребителски аватар
tix0v3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tix0v3 » Пон 14 юни 2010 14:50

Благодаря колега :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
megafon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот megafon » Пон 14 юни 2010 15:56

Червеният е направен за алуминиевите двигатели ,просто има някаква формула която предпазва алуминиевите двигатели.И знам , че не е хубаво да се смесват антифризите.Успех :да:

Потребителски аватар
tix0v3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tix0v3 » Пон 14 юни 2010 16:21

Еми определено ще си взема пак червен няма да го мешам. Бях чул че имало място във Варна кадето ти правят антифриза за 1 час и то каквто си искаш цвят, ама сигорно ще е някакав ментелашки. Ще си купя червен,по хуваво по скъпо ама поне няма да се притеснявам. mhihi

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Вто 15 юни 2010 6:55

Колега не ги смесваи за6тото става ло6о.аз тук в сервиза винаги взимам зелен,и веднъж на голфа се наложи да му долия за6тото ми капе6е от троиника на главата смених го и долих зелен,слег няколко дни отивам на работа и викам 4акаи да му вида нивото как е отварям капа4ката и :shock ,все едно бях сипал те4ен сапун вътре вси4ко до горе пеня,и викам гарнитурка на главата,оба4е после се сетих 4е тук в форума бях 4ел тема за антифриза 4е не бива да се смесва и се обадих да ми докарат 4ервен,изто4их моя бърко4 сипах само вода и една добавка за 4истене поработи малко изто4их го и после сипах само 4ервен и си4ко заспа.така 4е е по добре да долие6 дестилирана вода ако няма6 пари4ки сега отколкото да сипва6 друг антифриз,и преди зимата си го смени целия.успех ти желая. :beer

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 15 юни 2010 11:10

А пък аз нямам никакви течове,та да попитам :има ли смисъл и допустимо ли е да си сменя антифриза с червен(иначе съм оригинално със зелен).Ако пази алуминиевите мотори,ще навреди ли на чугунен блок?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 15 юни 2010 12:12

:търсачкаа

Върни се в “Дизелови агрегати”