Здравейте колеги,днес ми се появи странен проблем. Имам голф 1з мотор,колата беше загряла,когато ми го направи.Стартера си въртеше нормално,но забелязах,че го няма това чекване на подгрева като завъртя ключа.Пробвах няколко пъти ,но не се получи.Нямах друг избор ,освен с бутане-запали веднага,след като се прибрах пробвах отново(няколко пъти) и нямаше никакви проблеми с паленето.Това ми се случва за първи път,предстои ми пътуване и ме притеснява.Преди време имах проблеми със стартера и се наложи да го сваля майстор.Докато въртях в проблемната ситуация имах чувството,че мотора не иска да "захапе" от стартера за да запали,може ли проблема да е в бендикса или да търся другаде.Иначе колата си върви нормално,няма някакви смущаващи пушеци.
Може би някои колеги ще се подразнят на поредната тема с проблем в паленето,но в търсачката не намерих нищо което да ми помогне.

Странен проблем при палене на 1з мотор
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Странен проблем при палене на 1з мотор
Едва ли е от стартера . Предполагам , че е проблем или с контактния ключ (дето клеморед му викат
) , или с лоша връзка на друго място - предпазително табло , релета
.
ПП Не научавай Голфето да пали с бутане , че ... да не споменавам какво може да се случи
.

ПП Не научавай Голфето да пали с бутане , че ... да не споменавам какво може да се случи

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Провери реле 109 щом няма лампа на подгрева като палиш най вероятно е от него.
Засега проблвма се появи само един път и няма как да разбера дали е реле 109,защото лампата за подгрева засега се включва.
Върни се в “Дизелови агрегати”