Чукане отпред от ляво на Пасат 1,9 ТДИ 110 к.с.
- Nikol99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чукане отпред от ляво на Пасат 1,9 ТДИ 110 к.с.
Здравейте отново. Да поясня отново: при тръгване с завит волан на дясно или на ляво се чува странно чукане отпред от ляво. Това е същото и при заден ход. Когато колата тръгва без някакъв завой чукането го няма. Проблема с чукането така и не го реших, но направих следното: свалих амортисьора и видях, че тампона е здрав. Този модел имат само тампони на амортисьорите, без лагер, тъй като амортисьора е непотвижен. Второ обърнах си външните карета /лявото в дясно и обратно/, смених биалетката и заден ляв крив носач. Смених горен преден ляв носач, защото чукаше , но много слабо. Смених вътрешен ляв накрайник/ към рейката/. Така лявата страна на автомобила е нова. Но уви чукането си остана. Лагера се движи много добре, не се чува ромолене. След всичко това направих консулт и при майстор на реглаж но ходова част, но и той не можа да го хване. Да поясня сменяш части/ това са пари/ и като излезе колата от сервиза отново пуууууууууук. Моля помогнете!!!
Re: 0Чукане отпред от ляво на Пасат 1,9 ТДИ 110 к.с.
колега според мен имаш проблем с някое ваншно каре на полуоските заслушаи се добре от коя страна колата идва тракането дали е от ляво или от дясно смени карето и проблемат ти ще баде решенако не мойеш да се справиш сам обадимисе на някои от двата телефона и аз ще ти помогна 0877122944 0899100427
- Nikol99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rashko75 написа:колега според мен имаш проблем с някое ваншно каре на полуоските заслушаи се добре от коя страна колата идва тракането дали е от ляво или от дясно смени карето и проблемат ти ще баде решенако не мойеш да се справиш сам обадимисе на някои от двата телефона и аз ще ти помогна 0877122944 0899100427
Колега след като обърнах каретата, чукането пак остана в ляво, което говори, че не е от външно каре.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Проверете за нещо разхлабено или не добре затегнато по предницата включително и болтовете на моста.
- Nikol99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Болтовете също са проверени. Казаха ми, че можело да е от рейката. Прегледах и нея, като смених вътрешен накрайник. Добре се движи, не е омаслена. Вече се чудя от какво може да е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чукане отпред от ляво на Пасат 1,9 ТДИ 110 к.с.
Имам абсолютно същия проблем.Миналата година на ГТП ми казаха накрайник.Още не съм го сменил.
Предполагам, че някой от ябълковидните болтове се е разсъхнал и изчуква при наместване - имах такъв проблем с друга кола който оправях с една спринцовка.Пробива се всеки маншон предпазен и със спринцовката се цръква масло вътре.И да не се оправи поне ще се изолират.
Предполагам, че някой от ябълковидните болтове се е разсъхнал и изчуква при наместване - имах такъв проблем с друга кола който оправях с една спринцовка.Пробива се всеки маншон предпазен и със спринцовката се цръква масло вътре.И да не се оправи поне ще се изолират.
Върни се в “Дизелови агрегати”