тропа аванс а4 2.5тди
- joretovv
- Автомобил:
- Двигател:
тропа аванс а4 2.5тди
здравейте колеги и съфорумци.Искам да се обърна за съвет и помощ към вас,а проблемът е следният:преди седмица ми изгоря ел.блока на а4 2.5 тди 155 коня мотора с помпа вп44,та значи смениха ми въпросният транзистор в блока,но след като сглобихме колата ми пали малко по трудно сутрин и като потеглям чувам едно тропане което наподобява аванс,но не съм сигърен на 100%.Майсторът ми каза,че с ваг-ком всичко което вижда си е в границите на нормалното и се съмнявал да не би някоя гърбица да била паднала защото съм се опитвал да я паля с етер,на тия двигатели се било случвало и можело да е от гърбица тропането а не да било аванс,но според мен това къркорене си е от аванс,пък и на етер успях да я запаля на два пъти за по 3-4 секунди,не мисля,че е възможно от това да паднат гърбици и дори да паднат ще се чува постоянно тропане,а не само при потегляне в ниските обороти и при смяна на скорост пак в ниските обороти,,,,,,,,,.Някои мойе ли да ми даде инфо дали мойе да се пипа аванса на помпата на тази кола и да ме насочи към човек който може да свърши тази работа.Благодаря ви предварително за помоща и приятен и успешен ден на всички!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: тропа аванс а42.5тди
колега ако сте сваляли цялата помпа за ремонт зна4и не е добре зацепена,но не виждам смисъл да се сваля при положение 4е на тази кола е на много лесно място за работа и транзистора се сменя за един 4ас.ако не сте я сваляли отзад на помпата има едно клапан4е което се управлява от транзистора и много се замърсява от горивото,при което то е при4ината за горенето на транзистора,така 4е ако не сте го сменяли го сменете 4е скоро може и този транзистор да замине това клапан4е пропуска горивото кам дузите.успех 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Върни се в “Дизелови агрегати”