Бастун за обтегача на Поло 1.9 дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
i4kata
Автомобил:
Двигател:

Бастун за обтегача на Поло 1.9 дизел

Мнениеот i4kata » Вто 06 юли 2010 18:04

Здравейте колеги,искам да попитам колко пари струва нов бастуна(гегата) за оптежната ролка кадето държи и пружината.Блокирала е оптежната ролка ,смлело е лагера и от там бастуна е изяден доста много и фтулката се е счупила и е ужасия.Мисля този път да сложа фтулка изцяло на бастуна......

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Бастун за обтегача на Поло 1.9 дизел

Мнениеот emo-gar » Съб 10 юли 2010 9:27

Колега,на Голфовете има версия за подмяна на "бастуна" с обтягане чрез самия генератор,пружина има под него.Говоря за тия без климатик,нещо май се сменя алуминиевата конзола на генератора и си решаваш проблема завинаги.Някой даже беше го правил и май остана доволен.Вероятно и при тебе има възможност,дано някой има опит с твоя модел.Виж си и генератора,дали е с "фрай-лайф" ролка.

i4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i4kata » Съб 10 юли 2010 22:29

Мерси.ще проверя... :P:)

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Вто 13 юли 2010 13:48

Колега и при мен ще предстои нещо такова,днес сменях пистовия ремък и се оказа,че не притиска ролката добре ремъка и преплъзва.Ако си купувал нов механизъм или втора употреба остави цена тука да видя за какво става въпрос.Моя механизъм е с голямата черна шайба от вътрешната страна,чувал съм,че били по сполучливия вариант.Смених ролката само но бастуна с другото навътре не съм,ама май и то трябва да се смени ,за да не притиска добре ремъка има нещо нередно там.Ако някой може да помогне със съвет ще съм благодарен.Моята кола е Поло1.9-Д 99 година

i4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i4kata » Сря 14 юли 2010 23:23

Вчера купих бастун (60лв)и пружина(150лв).Утре, ще сваля пистовия ремак,ще свала оптежната ролка да набия нов лагер,след това ще извада бастуна и свала пружината.И накарая слагам новите ,мисля да купя и един нов пситов ремак 1545 и се моля да се оправи 4е тва тракане просто е отвратително....

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 15 юли 2010 5:52

i4kata написа:Вчера купих бастун (60лв)и пружина(150лв).Утре, ще сваля пистовия ремак,ще свала оптежната ролка да набия нов лагер,след това ще извада бастуна и свала пружината.И накарая слагам новите ,мисля да купя и един нов пситов ремак 1545 и се моля да се оправи 4е тва тракане просто е отвратително....

Колега не прочетох дали си купил втулките на бастуна,разбрах че не се продавали като резервна част.Нямам идея как се прави това ,остави после съобщение тука как си решил проблема че и на мен ми предстои същото упражнение за луди.Абе какви са тези цени на това желязо,200 лв. излиза без ремъка.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Чет 15 юли 2010 7:55

stivenj написа:
i4kata написа:Вчера купих бастун (60лв)и пружина(150лв).Утре, ще сваля пистовия ремак,ще свала оптежната ролка да набия нов лагер,след това ще извада бастуна и свала пружината.И накарая слагам новите ,мисля да купя и един нов пситов ремак 1545 и се моля да се оправи 4е тва тракане просто е отвратително....

Колега не прочетох дали си купил втулките на бастуна,разбрах че не се продавали като резервна част.Нямам идея как се прави това ,остави после съобщение тука как си решил проблема че и на мен ми предстои същото упражнение за луди.Абе какви са тези цени на това желязо,200 лв. излиза без ремъка.

В ауто плюс ги има като резервна част мисля че бяха към 9 лева комплекта.
Ако ти трябва бастун пиши на лични за 15 лева ще ти го дам(няма изкривявания и разлика в размера на втулките).
Поздрави.

Върни се в “Дизелови агрегати”