Здравейте!
Искам да си взема голфче 3-ка дизел.Искам да е максимум 90-коня, за да ми е малък данъка.Кой двигател ще ми препоръчате като най-иконимиен и най-евтин от към поддръжка.По принцип тези коли създават ли проблеми(ГНП,турбо)?Забелязал съм, че на доста 3-ки са им разбити скоростите, защо това е така и всички ли страдат от това нещо?Интересува ме всички модели ли са със жило на съединителя или има и изключения?Кой вариант има стандартно борд компютър(Family, europe.....)?

Въпросчета за Golf 3
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Въпросчета за Golf 3
1.9 D и 1.9 TD са със жило, а 1.9 TDI са със хидравлични съединители. Като искаш дизелова 3ка максимум до 90 коня 1.9 TDI - 90 коня с код на мотора 1Z е за теб.
TDi-ките с дискови спирачки ли са отзад?Колко струват ангренажния ремък и ролките и на колко км се сменят?Колко ви горят на вас градско и извънградско с климатик 1Z-ките?
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
winbooz написа:TDi-ките с дискови спирачки ли са отзад?Колко струват ангренажния ремък и ролките и на колко км се сменят?Колко ви горят на вас градско и извънградско с климатик 1Z-ките?
Понеже от скоро съм с такъв автомобил само че комби мога да ти кажа някои неща:
Обслужването - ангренажен + другите два ремъка +обтяжна ролка + всички филтри 4бр. и масло - 380лв.
Мойта не беше с дискове отзад но и сложих. Свалят се барабаните и се монтират дискови без проблем. Удоволствието струва:
1. Дискове - нови 144лв.
2. Накладки -нови 45лв.
3. Лагери - нови 44лв.
4. Жила за ръчна - нови 22лв.
5. Апарати съпорти и оси - втора употреба колкото намериш.
6. Ремонтни комплекти за апаратите - 26лв.
Относно разхода - нямам забележки

Скоро разходка Бургас-София-Бургас среден разход 4.8 с 5 души и клима.
И аз ще дам глас за 1Z мотор. Приличен вървеж, а относно разход няма какво повече да се желае.
- vesco_divia
- Автомобил:
- Двигател:
всичките ли 1.9 тди , 90 коня са с хидравлични съединители ?
Върни се в “Дизелови агрегати”