Въпрос за маховик
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за маховик
Проблема ми е следния.На 99% съм сигурен , че демпферния ми маховик се е разбил.Преди 3-4 месеца имаше леки вибраций като колата работи на място или извън скорост и най-вече като намалям и спирам , но като пипна леко гаста се оправяше , обаче сега вибрацийте станаха по-силни дори и в движение с ниска скорост без гас тресе много неприятно а като пипна гаста продължава да си тресе , много е гадно имам чувството , че ще се разпадне колата Въпроса ми е ако заменя демпферния маховик с обикновен без да сменяма лагер притискател и феродов диск , дали би възникнал проблем и от какъв двигател пасва маховика.Целта ми е да излезне максимално евтино защото в момента наистина съм много зле с парите и всякакви комбинаций комплекти на валео и т.н. просто са ми финансово непосилни.Съединителя си се държи нямам никакви проблеми с него вече около 5000км карам с чип и по-големи разпръсквачи обаче вибрацийте станаха вече тревожни.Колата е Г4 ALH мотор.
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
Re: Въпрос за маховик
Колега аз на няколко меса четох, че колеги слагат маховик от 1Z. Той не е демпферен.+ Притискател ор ВР6
Последна промяна от sukito на Нед 04 юли 2010 16:38, променено общо 1 път.
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега , ако мотора е помпа дюза не става , няма заместител , на ахф 110 коня става пробвано сложих от афн мотора , на ПД мотора шлеците са повече или по малко не съм сигурен ,
има много теми , успех , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сменяш комплект маховик , феродов ,притескател и лагер за пд комплекта около 1000 лева , ако си на другия вариант 500 на валео това е само части за труд ?

- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Колата не е ПД , ALH мотор е (90коня попринцип).Ами май ще събирам пари или за Валео или за комбинацията от VR6 иначе за труд ми искат 100лв.
- Schwepsi
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: ARL 2003
junakov написа:Колега , ако мотора е помпа дюза не става , няма заместител , на ахф 110 коня става пробвано сложих от афн мотора , на ПД мотора шлеците са повече или по малко не съм сигурен ,има много теми , успех , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сменяш комплект маховик , феродов ,притескател и лагер за пд комплекта около 1000 лева , ако си на другия вариант 500 на валео това е само части за труд ?
Едва ли си сложил от АФН , защото и там е демпферен маховик.
- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Schwepsi написа:junakov написа:Колега , ако мотора е помпа дюза не става , няма заместител , на ахф 110 коня става пробвано сложих от афн мотора , на ПД мотора шлеците са повече или по малко не съм сигурен ,има много теми , успех , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сменяш комплект маховик , феродов ,притескател и лагер за пд комплекта около 1000 лева , ако си на другия вариант 500 на валео това е само части за труд ?
Едва ли си сложил от АФН , защото и там е демпферен маховик.
Колега на кутията пишеше така , и по каталога на валео го дават за него , както и да е , но става

- The_Game
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: ALH 1999
Добре де, а като се сложи маховик от ABF или G60 и комплекта от VR, като не е демферен повече ще подскача ли, или ще има силни вибрации?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, огледай си първо тампоните на мотора - симптомите са и за тампон. А защо си сигурен, че е съединител?
- hobsy
- Автомобил:
- Двигател:
Ами защото се чуват гадни тракания от ск. кутия понякога при палене изсвирва и ми се струва , че е пак от там и при гасене се чуват някакви звуци на разпадащ се метал а вибрацийте стават все по-гадни.

Върни се в “Дизелови агрегати”