ASV зацапва ли се геометрията от по-висок разход на масло ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
ASV зацапва ли се геометрията от по-висок разход на масло ?
Здравейте. Според вас по-големият разход на масло(разход от двигателя - не от турбото) на двигател 1.9 TDI с променлива геометрия на турбината, спомага ли за по-бързото зацапване на геометрията на турбинката?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Зацапване на геометрия
Поясни какво имаш предвид под по-голям разход. Според мен разход до 1л/10000км не би трябвало да се отразява, но това за мен не е голям разход.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Около 2.5 литра за 10000км
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
С кой мотор си?Колата на автоматична скоростна кутия ли е прекодирана?Доколкото знам това спомага за бързото зацапване,просто управлението е различно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ASV е мотора.Не знам дали е бутната на автоматични, иначе и аз съм чувал, че ако е на автоматични спомага за по-бързото зацапване.
Re: Зацапва ли се геометрията от по-висок разход на масло?
С този разход на масло, геометрията ти е най-малкият проблем.
Провери за течове, след което виж как е перката на турбото
Провери за течове, след което виж как е перката на турбото
-
- Автомобил:
- Двигател:
И все пак въпросът ми е:Завишеният разход на масло изядено от двигателя, а не от турбото, спомага ли според вас за по-бързото задръстване на геометрията?Аз предполагам,че да, но все пак затова пуснах темата за да чуя мненията и на вас колеги.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ако почне да гори литър/два на сто км, може и да има отношение. Но при посоченият от теб-не. Геомтрия се задръства рядко поради повишен разход на масло, трябва много да е висок, ама много. Мога да ти дам много примери, аз самият добавям дв.масло в нафтата , около половин лт на резервоар , количеството е достатъчно за изминаването на приблизително 800-1000. Т.е. слагам 5 до 7 л двутактово масло на 10к.км пробег. Еми ...дано си разбрал какво се мъча да обясня.
НО пък 2.5 л на 10к.км е вече сигнал за някакъв проблем ( теч или каквото е там ) огледай за възм.причинители.
НО пък 2.5 л на 10к.км е вече сигнал за някакъв проблем ( теч или каквото е там ) огледай за възм.причинители.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега.Сменяни са сегменти преди 20-тина хиляди километра, но ремонта явно не беше много успешен.При разработката на двигателя 2000 км я карах много нежно(пенсионерски) и за тези 2000 км задръстих турбината както го пише по книгите.Последва почистване. И след определено време като започна пак да пренадува(една от причините може би предимно градското и леко шофиране), смених доста стила си на каране.До голяма степен за този разход в момента спред мен влияе и тежката ми дясна обувка, причината за която е старанието ми да не задръстя турбинката, но уви преди няколко дена беше изчистена отново.Някой може да каже 17- 18 хиляди км все пак не са чак толкова малко километри между чистенето и , но ако я карах по- лекичко може би щях да я задръсря доста по-скоро.Течове нямам.Смених си дори клапана за картерните изпарения понеже знам , че и от него понякога се качва разхода на масло, също и N75 смених за да съм сигурен ,че не е калпаво управлението на геометрията.
Нещо пропускаш или недоглеждаш, 17-18 хил са прекалено малко за да зацапаш геометрията. А и тези 2,5 литра без теч и да не е от турбото ( както казваш ) не са никак малък разход.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
На кakви километри е мотора,преди смяната на сегментите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
138000, но кой знае
Върни се в “Дизелови агрегати”