Проблем с подгряването
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с подгряването
Здравейте. От две седмици имам следния проблем: След като дам на контакт, подгряването включва за няколко секунди и изгасва. До тук добре, ама след около 2-3 минути лампата започва да мига на равни интервали (като на мигачите). След като натисна спирачка тя изгасва и отново след няколко минути започва да мига.Ток до свещите не ходи, когато мига. Ходих в два сервиза и не можаха да открият какъв е проблема. Ако някой знае нещо, моля помагайте.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Проблем с подгряването
Няма да е зле да кажеш каква е каручката все пак , какъв е по-точно мотора
.
Вероятно имаш "изплюта" грешка на компа , пак вероятно е свързана с датчика за натиснат педал на спирачката (стопмашинка) . Веригите са отделни за стоповете и за сигнал към компа
, така че стоповете може да си работят нормално .

Вероятно имаш "изплюта" грешка на компа , пак вероятно е свързана с датчика за натиснат педал на спирачката (стопмашинка) . Веригите са отделни за стоповете и за сигнал към компа

-
- Автомобил:
- Двигател:
sory! vw passat B4 1.9tdi. в сервиза изчистиха грешките от компютъра ама разлика няма
- milmar
marti840413 написа:...ама разлика няма
Ами ако не са отстранили причината за грешките - ти как смяташ , не е ли нормално ?

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ако ти се занимава и си сръчен в ръцете свали стоп машинката не тая дето ти пали стоповете а другата до нея,ремонтирай я ако ли не си купи нова.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
На тези температури подгревните свещи НЕ работят.Повторното светене на индикатора се дължи на повредена стоп машинка.Както казаха колегите,сменяваш или ремонтираш.А за сервизите мога да ти кажа само едно:Там не ходи повече,толкова и разбират.
- milmar
Ремонта на стопмашинката най-често касае едно "изтупване"
от прахоляка , най-мързеливата е да впръснеш от всемогъщия
WD40 . Възможно е обаче проблема да е другаде , но едва ли е свързан със подгрева въобще , няма функция на самодиагностика на свещите да речем ...ако си мислиш нещо подобно .

- fox_vt
При мен проблема беше че буталцето на самата стоп машинка е пластмасово и се натиска от самия педал който естествено е метален и вследствие на това пластмасата се беше "окопала"с около 2 мм.Това обаче е достатъчно включващият контакт вътре да се задейства-лекарството беше поставяне на метално калпаче на края на буталцето което гарантира степен на износване още 387 500 км пробег

- milmar
fox_vt написа:.... метално калпаче на края на буталцето което гарантира степен на износване още 387 500 км пробег![]()
![]()
![]()
То зависи от метала на калпачето , но след тези 387 xxx км може педала да сменяш

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
rosen79 написа:На тези температури подгревните свещи НЕ работят.
На бас по бира ?
milmar написа:.... няма функция на самодиагностика на свещите да речем ...ако си мислиш нещо подобно .
Ако пасата е 2003-та , както и доста голфове, битъли (както и леони) в тази година са СЪС самодиагностика и на свещите

Все пак, наистина проблема не е от свещите.
marti840413 написа:sory! vw passat B4 1.9tdi. в сервиза изчистиха грешките от компютъра ама разлика няма
И смени "сервиза".
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
За какво трябва да се ловим на бас?За това,че не работят или обратното?Защото на новите дизели свещите работят при определена температура,която беше ако не се лъжа под 9 или 5 градуса.То за това когато е топло индикатора на таблото светва за секунда и гасне,а не както е зимата да свети продължително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Стоп-машинката отпада; а за свещите, колата е 93г. Миналото лято ми се прецака релето и свещите не работеха. Колата въобще не запали. Според мен дори и в топлото трябва да подгрява (макар и за секунда)
- fox_vt
Аз съм кандидат за баса че ми се пие бира
имам изкаран кабел вътре в купето отиде ли ток някъф до тях светодиода светва,а първоначалното светване за по 1-2 сек не е подгряване гарантирам 

- milmar
marti840413 написа:.... Според мен дори и в топлото трябва да подгрява (макар и за секунда)
Може да е по-добре с погрев , но не е задължително неоходимо . Аз цяла зима съм си карал TDI-то с една свещ

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
rosen79 написа:На тези температури подгревните свещи НЕ работят.....

fox_vt написа:Аз съм кандидат за баса че ми се пие бираимам изкаран кабел вътре в купето отиде ли ток някъф до тях светодиода светва,а първоначалното светване за по 1-2 сек не е подгряване гарантирам
Да си видял някъде да казвам, че подгряват !
Казах , че работят , а не че подгряват.

Утре слез, запали колата и погледни диодчето как свети до 2500rpm (поне 2-3 минути)
Аaaa, и на връщане вземи

Върни се в “Дизелови агрегати”