Запитване - Голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Запитване - Голф 3
Здравейте ,имам един въпрос не толкова спешен и отчайващ ,но ще ви попитам , проблема е към Голфът ни той е дизел 1.9 Тд ,турбото е за ремонт - това се знае ,но дали от това като му дам газ на 2000 оборота и нагоре рязко отзад пада черно перде ,и не само когато е на свободна ами и след 2000 в движение ,толкова мн пуши ,че зимата като тръгвам остава следа къде съм бил или хвърля пясака и снега назад . Помогнете ми като ми кажете от какво може да е според мен е от Турбото ?
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Запитване - Голф 3
Когато турбото не работи, горивото му идва прекалено много на двигателя и затова пуши. Помпите на турбодизелите са предвидени да подават повече гориво, защото турбото вкарва повече въздух. Редно е, да си оправиш турбото и после колата да се закачи на VAG-COM.
-
- Автомобил:
- Двигател:
baobab007 написа:Когато турбото не работи, горивото му идва прекалено много на двигателя и затова пуши. Помпите на турбодизелите са предвидени да подават повече гориво, защото турбото вкарва повече въздух. Редно е, да си оправиш турбото и после колата да се закачи на VAG-COM.
Значи според теб е от Турбото

- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Да! Освен това е възможно да са пипани настройките на помпата, за да "върви повече"; да впръсква по-рано горивото /прекалено голям аванс/; както и двигателят ти да е за ремонт и да не прави нужната компресия. При всички положения ти е нужна диагностика при читав майстор вместо да мъчиш колата и себе си. А след като оправиш турбото ще е най-добре да се почистят колекторите и ЕГР - със сигурност са задръстени. Погледни в раздела "Майстори и сервизи". Аз бих ти препоръчал Виктор - ползвал съм услугите му и винаги съм оставал доволен.
Върни се в “Дизелови агрегати”