Проблем с температура на AJM

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bobidi
Автомобил:
Двигател:

Проблем с температура на AJM

Мнениеот bobidi » Пон 02 авг 2010 9:51

Здравейте колеги,
значи проблема е следният, колата загрява според мен нормално(доколкото мога да преценя без замерване с термометър), но не и според показанията на уредите(таблото и VAG)един път е едно на следващият ден е различно. Термостатът е на около 6 месеца уж оригинален от Порше, датчика го смених тези дни също със закупен от тях. Смених датчика защото на връщане от морето стрелката на температурата по табло играеше непрекъснато, но единственото подобрение беше че спря постоянното покачване и спадане на стрелката.
Дайте някакви идеи какво да гледам още, мисля си за прозвъняване на кабелите ама очаквам предложения или някой ако се е сблъсквал с нещо подобно. Колата е Пасат 1,9 TDI с мотор AJM от 2000г.

Едно уточнение че явно не съм казал ясно какво ме притеснява, мотора загрява добре на пръв поглед, но по табло и VAG-Com колата не е загряла.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с температура на AJM

Мнениеот morfei1 » Пон 02 авг 2010 12:02

Искаш да кажеш, че стрелката не застава във вертикално положение?

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с температура на AJM

Мнениеот bobidi » Пон 02 авг 2010 15:26

Най-образно казано, на пипане на маркучи загрява нормално, но показанията на ВАГ и табло са далеч от реалните. Ще намеря термометър с който да измеря, точна температура. Срелката си отива на 90 след доста време(30-40мин, може и повече) , не както преди. На това време дори и термостат да не работи( примерно е постоянно отворен) би трябвало да загрее по бързо, това го казвам по наблюдения от миналото лято,когато със сигурност не работеше.

Върни се в “Дизелови агрегати”