проблем при стартирането на vw polo 1.9 D
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем при стартирането на vw polo 1.9 D
Здравейте колеги имам проблем при стартирането на двигателя ми(POLO 1.9 d) .При запалване целият двигател започва да се тресе и да стърже(страшно неприятен шум )Шумът се чува и при стартиране на студен и топъл двигател.Когато запаля шума спира.Консумативите са нови.Моля дайте ми съвет от какво може да е това.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем при стартирането на vw polo 1.9 D
Колега да не е от стартера?На 2 болта е и много лесно се сваля,миосля си да не са заминали втулките на стартера?Преди като палеше колата,точно като запалваше правеше ли едно такова "phiuuu..."?
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
Да няма някой скъсан тампон на двигателя - провери 

- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си мисля че бендикса не прибира на време и стърже в маховика 

-
- Автомобил:
- Двигател:
провери си тампоните на двигателя , не ми се вярва старера да е причината да тресе и центровката също е важна . Да си правил нещо скоро като смяна ангренаж ?
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги това е стартер!Момчето е написало,че като запали шума спира!Няма как да е разбит маховик,тогава нямаше да притриса само при запалване!Тампон на двигателя-да може да е за смяна щом двигателя почва да се тресе,но колегата иска да разбере и да оправи стърженето и неприятният шум (а той е за 3-4 секунди) когато стартера изплюва захапва на маховика и запалва.Поради клеасала ос на стартера,той не се прибира навреме а двигателя е запалил вече!Това е много често срещан проблем при тези полота 1.9Д.Аз го имах,оправих го.Един прияте също го имаше,аз му казах какво да направи и той си реше проблема!Нещо от сорта на 100-120лв,като 30лв може да си спестите от монтаж и демонтаж.Не е толкова сложно,разкачаш 2 кабела и развиваш 2 болта.Стига да нямаш климатик,че тогава малко то трудно се бърка...но сигурно пак няма да е толкова сложно!
Върни се в “Дизелови агрегати”