Преди месец го купих Пасата...1,9 131 коня 2001г помпа дюза. Започна да пуши отзад, един гъст бял дим..веднага го проверихме, оказа се турбината, свалихме я и се оказа,че не става за рециклиране. Въпросът ми е от къде мога да купя на старо и колко струва нова такава?
Чудя се и дали колата не е на мнооого километри щом турбината се е сдухала а и установихме,че вече е подменяна.

Проблем с турбина на Пасат Б5,5
Re: Проблем с турбина на Пасат Б5,5
Не е ли по скоро черен димът който излиза? За такъв какъвто го описваш може и друго да е (от някаква добавка за чистене на дюзи, издухана гарнитура на главата). Не си писал какво е поведенето на колата с това турбо. С какво стигнахте до извода, че е за смяна? Ново, турбото е скъпо (3,4 хилади лв), а на старо сигурно може да се намери из моргите, но гаранция никаква че ще е читаво. Посъветвай се с някой от колегите тук, които наистина разбират от турбота преди да се овътриш яко. Успех!
Димът беше бял гъст. турбината е свалена- разбита е , с голям луфт , от въздуховодите тече масло. Когато я купих нямаше проблем, правихме й тестове в Бош и всичко беше ОК. Освен ,че преди няколко дни леко спадна маслото друг проблем не е имала. Незнам дали разход 8/100 е нормално за тази кола и то извънградско. Предния ми пасат беше Б5 99г. пак 1,9 турбо дизел но по-малко коне , но гореше 5,5 извънградско, не беше автоматик.
Както и да е сега големия проблем е турбината, от Бургас съм и това ми се случва на 150 км от Бургас , трябва да намеря днес или утре някакво решение
Както и да е сега големия проблем е турбината, от Бургас съм и това ми се случва на 150 км от Бургас , трябва да намеря днес или утре някакво решение

В Плд. намерих турбина за 500 лева обаче за 110 коня, двг. Ако мислиш, че ще ти свърши работа, мога да те насоча, човекът дава няколко дни пробен срок, ако не ти хареса е връщаш...
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
FXTG написа:В Плд. намерих турбина за 500 лева обаче за 110 коня, двг. Ако мислиш, че ще ти свърши работа, мога да те насоча, човекът дава няколко дни пробен срок, ако не ти хареса е връщаш...
тая турбина не става за неговия мотор
Благодаря Ви за съдействието. Намерих няколко фирми които рециклират изцяло турбини и дават гаранция от 6 до 12 месеца. Чудя се дали да не се спра на този вариант вместо да купувам на старо. Един инжинер от Разлог ги рециклира изцяло (ползва само охлювите) за 600 лв и дава 12 мес. гаранция. Другите са някакви софиянци - Риал турбо...се казва фирмата те ми искат близо 900 лв за същото нещо. Помагайте , някой ако има опит с това да казва...днес трябва да реша нещо окончателно! 

Изпратихме турбината в Разлог, подробно обяснихме ,че е напълно разбита, казаха ,че само охлювите ще ползват и цената е 600 лв. Когато е пристигнала там, ми звъннаха и поискаха още 200 лв, дойде обратно с 6м а не с 12 м гаранция както обещават и пощенските разходи бяха за наша сметка а не за тяхна. Както и да е дано поне да е направена както трябва.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мда, както си и мислех. В крайна сметка, ти е излязло колкото в Реал Турбо, ама те поне са фирма от доста време, която се занимава с това ...
next написа:Изпратихме турбината в Разлог, подробно обяснихме ,че е напълно разбита, казаха ,че само охлювите ще ползват и цената е 600 лв. Когато е пристигнала там, ми звъннаха и поискаха още 200 лв, дойде обратно с 6м а не с 12 м гаранция както обещават и пощенските разходи бяха за наша сметка а не за тяхна. Както и да е дано поне да е направена както трябва.
Тарикати

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бих си купил втора ръка.Например в дизел форума изпадат много добри оферти за по 300-400лв. 

Върни се в “Дизелови агрегати”