кой двигател е по - здрав ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
кой двигател е по - здрав ?
Здравейте! Искам да попитам кой двигател е по здрав и по добър ? Става въпрос за 90 и 110 коня дизелов на Голф 4 1999г ? И какви особенности трябва да гледам при покупката ? 6800 лв добра цена ли е за уж Хи-лайн е ... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details за това става въпрос !
- uBO_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: кой двигател е по - здрав ?
минал е покрай хай-лайн ама иначе цената е добра според мен.И двата двигатела са еднакво здрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
не съм много запознат,но мисля че показаният от колегат голф е хаи-лайн.
Направо си е хай-лайн отвсякъде. Иначе голфето изглежда читаво и на мен ми хвана окото като разглеждах мобилето, но ако си му навит си вземи за компания някой по-запознат с проблемите на дизелите за да не те метнат. Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
щом лайстните на вратите и броните както и дръжките на вратите са в цвета на купето и е с трилъчевия волан значи е хай-лайн.двата мотора са еднакви
пробвай да свалиш още малко от 6800

Последна промяна от SACHO7803 на Чет 28 яну 2010 13:41, променено общо 1 път.
Има си всички белези на High-Line, поне на пръв поглед.
Основната разлика между двато е:
90 е с обикновен маховик и турбо което не е с променлива геометрия (има и 90к.с които са с променлива геометрия на турбината), докато при 110 маховика е демпферен и турбото задължително е с променлива геометрия. Проблема е в това, че при 110к.с демпферните пружини се разбиват с времето и се налага смяна и на маховика, освен на съединителя, което е свързано с повече пари. Но пък и каквото да си говорим 110к.с си бяга повече
Ако в един момент, ремонт по съединителя от 1000лв представлява проблем за теб, то по добре се насочи към 90к.с
. Другите им неща са приблизително същите. 90к.с мисля е с по-малки дюзи 
90 е с обикновен маховик и турбо което не е с променлива геометрия (има и 90к.с които са с променлива геометрия на турбината), докато при 110 маховика е демпферен и турбото задължително е с променлива геометрия. Проблема е в това, че при 110к.с демпферните пружини се разбиват с времето и се налага смяна и на маховика, освен на съединителя, което е свързано с повече пари. Но пък и каквото да си говорим 110к.с си бяга повече

Ако в един момент, ремонт по съединителя от 1000лв представлява проблем за теб, то по добре се насочи към 90к.с

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
... и радиото изтърбушено. Виж възтлавниците да не са гърмели. Под пасажерската седалка има кабелче, което често виси, или се лъже с резистор, или пък откачат лампата от таблото да не свети.
morfei1 написа:Има си всички белези на High-Line, поне на пръв поглед.
90 е с обикновен маховик
Е нали уж от ТДИ моторите само 1Z е с обикновен маховик.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
AGR и ALH моторите с 90кс на Г4 са с демпферен маховик
1Z мотора с 90кс на Г3 е с обикновен маховик
1Z мотора с 90кс на Г3 е с обикновен маховик
Незнам, може и така да е. Винаги съм си мислил, че 90к.с при Голф 4 е с обикновен маховик
. Явно съм бил в заблуда
.
Ако е така то 90к.с си губи смисъла напълно, освен ако не я някоя супер запазена

Ако е така то 90к.с си губи смисъла напълно, освен ако не я някоя супер запазена

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
AGR e с демпферен маховик!
- murkata
- Автомобил:
- Двигател:
Извинете за спама ама последно AGR,ALH кой с какъв маховик е.
А иначе към темата на колегата избери по читавата аз лично не виждам много разлика между 90 к.с и 110 к.с. Моята е 90 к.с със променлива геометрия и да ти кажа не отстъпва много спрямо 110-ките.
И също ако те бърка помисли и за данъка
за 26 лева на година със едно чипче и докарваш 90 коня към 120 някаде
Но пък 110+чип си става още по добре
И друго което знам което е в плюс на 110 ките спря 90 е че разхода на гориво е почти един същ.
И последен съвет ако имаш възможност преди да купиш закачи на един Vag-Com сичко ще си изпее колицата
А иначе към темата на колегата избери по читавата аз лично не виждам много разлика между 90 к.с и 110 к.с. Моята е 90 к.с със променлива геометрия и да ти кажа не отстъпва много спрямо 110-ките.
И също ако те бърка помисли и за данъка
за 26 лева на година със едно чипче и докарваш 90 коня към 120 някаде
Но пък 110+чип си става още по добре
И друго което знам което е в плюс на 110 ките спря 90 е че разхода на гориво е почти един същ.
И последен съвет ако имаш възможност преди да купиш закачи на един Vag-Com сичко ще си изпее колицата
Нека някой от майсторите да каже на 100% за АГР мотора,че аз от форума някъде бях чел ,че не бил демпферен 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
карам AGR мотор от 4 години още в началото като я взех го смених и знам че е демпференkiki1 написа:АGR не е с демпферен маховик
Върни се в “Дизелови агрегати”