Теч на масло Голф 3 АФН

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Теч на масло Голф 3 АФН

Мнениеот the_tupan » Чет 02 сеп 2010 7:01

Привет на всички!
Вчера реших да вдигна предния капак за да проверя как са нещата и установих, че имам теч на масло точно под кръглата пластмасова кутийка, която се води филтър на картерните газове. http://ivo86.snimka.bg/automobiles/tdi.441089.20409828 Тече от щуцера, който влиза в капака на клапаните или по-точно в нещо като гумена тапа, която служи за уплътнение. Искам да попитам това нещо мога ли да го намеря по магазините или да търся начин за импровизация.

P.S. Сетих се още нещо. Ако тази кръглата простотия изпълнява ролята на филтър защо при мен е празна?
И защо след като всеки втори "майстор" казва, че при отворена капачка на маслото и на запален мотор от там не трябва да духа, фабрично в капака на клапаните е направен отвор чрез който налягането да бъде отвеждано? :screwy :drinking: mhihi

Потребителски аватар
vaskog
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASV

Re: Теч на масло Голф 3 АФН

Мнениеот vaskog » Чет 02 сеп 2010 10:11

Продава се имаше тема точно за твоя проблем - поразрови малко с търсачката :wink:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 02 сеп 2010 12:47

Като махнеш капачката на запален мотор от там духа и пръска масло ако подадеш малко газ,а на тая джаджа работата и е да връща маслото което кондензира по нея ама чак пък филтър mhihi

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 02 сеп 2010 13:06

fox_vt написа:Като махнеш капачката на запален мотор от там духа и пръска масло ако подадеш малко газ,а на тая джаджа работата и е да връща маслото което кондензира по нея ама чак пък филтър mhihi

Ами досега двама "майстори" ми казаха, че ако на запален мотор от капачката на маслото духа, а камо ли да пръска масло значело, че мотора е заминал тотално. Само бензинов двигател можел леко да подухва и то само в отделни случаи. Единия...майстор даже почна да звъни и да пита колко струва комплект нови сегменти, шлайфане на цилиндри и други подобни глупости защото зимата колата нямало да може да пали и ще гори масло като трабанче! :dummy: :horror: :drinking: :screwy
Абе простотията в родния северозапад е тотална! :bishop death
След работа ще проверя по магазините за това уплътнение. Дано лесно да го намеря.

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Чет 02 сеп 2010 14:37

То и на моя АФН го прави и ми е чудно от каде точно тече , и ква роля изпълнява таз черната джунджурия !

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Чет 02 сеп 2010 17:28

Аз я купих моята с такъв теч - пластмасовата тръба която отвежда кондензираните маслени пари в картера бе сцепена.Смениха я за тяхна сметка по спомен беше 80лв.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 02 сеп 2010 18:25

Погледни да не сълзи от болта на капака,при мен даже и след смяна на гарнитурата комплект с тея оплътнения на болтовете не се оправи омазняването докато не подложих по една шайба на всеки болт.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 02 сеп 2010 18:34

Сигурен съм, че тече от това гумено уплътнение. На друго място няма омасляване. Съвсем леко сълзи, но ме дразни. След работа минах през два магазина, но го нямаха. Ще продължавам да го търся.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 02 сеп 2010 18:39

аз си взех от авто+ беше марка topran но и след замяната му пак ми омаслява

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Чет 02 сеп 2010 19:16