Смяна ръчна скоростна кутия на Passat B5 с автоматична!!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
easy-to
Автомобил:
Двигател:

Смяна ръчна скоростна кутия на Passat B5 с автоматична!!!

Мнениеот easy-to » Нед 26 сеп 2010 16:15

Здравейте, искам да подменя скоростната кутия. В момента съм с ръчна скоростна кутия и искям да я подменя с автоматична. Чувам доста мнения и реших да попитам и тук. Искам да разбера като упражнение дали може да стане, кое е по-добре от гледна точка на издръжливост, кое е по-проблемно и каква е разликата относно разхода на гориво? И да не забравя не на последно място каква е ориентировачната цена на автоматична скоростна кутия за моя модел Passat 1.9TDI 110cc. 12.1997г.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: Смяна ръчна скоростна кутия на Passat B5 с автоматична!!!

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 26 сеп 2010 17:12

1-во колега добре дошъл във Форума :)

Тази процедура хич не е лесна според мене по-добре вари си купи друг пасат :) автоматик от колкото да слагаш друга кутия. Предполагам, че тя хич не е евтина и много труд трябва и съответно парички :)

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 26 сеп 2010 17:23

easy-to написа:Здравейте, искам да подменя скоростната кутия. В момента съм с ръчна скоростна кутия и искям да я подменя с автоматична. Чувам доста мнения и реших да попитам и тук. Искам да разбера като упражнение дали може да стане, кое е по-добре от гледна точка на издръжливост, кое е по-проблемно и каква е разликата относно разхода на гориво? И да не забравя не на последно място каква е ориентировачната цена на автоматична скоростна кутия за моя модел Passat 1.9TDI 110cc. 12.1997г.

Нов компютър ще ти трябва,полуоски,стартер,педали,барчето!И поне 600-700лв за работа!Около 1800-2000лв!
Другото което можеш да направиш е да си вземеж един десняк и да му обърнеш волана,като исползваш твоят автомобил!Или обратното и след това разпродажба на другите части!

easy-to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот easy-to » Пон 27 сеп 2010 9:35

Благодаря за отговорите... определено добре заварил. Варианта с "десняка" ми звучи най-рационалното решение...

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 27 сеп 2010 17:45

ще си купиш още една такава с десен волан само,защото искаш автоматик ? :applause:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 27 сеп 2010 17:50

Явно човека има пари да дава. Това на мен автоматика ми е супер тъпо нещо макар че много хора започнаха да си ги купуват заради големия трафик. По-добре да продаде тоя пасат и да си купи друг с автомат.

Върни се в “Дизелови агрегати”