Golf III Гори доста масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
abend
Автомобил:
Двигател:

Golf III Гори доста масло

Мнениеот abend » Съб 09 окт 2010 18:40

Здравейте колеги,
Имам голф 3-ка 1996 ТДИ 90 коня,колата ми гори 500-600 мл масло на 500км, искам да ви попитам каква може да е причината, възможно ли е проблема да се отстрани на цяло, и каква ще е цената за частите? Има ли смисъл въобще да се прави?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Golf III Гори доста масло

Мнениеот fox_vt » Съб 09 окт 2010 21:05

Първо трябва да намериш откъде го губи,трябва да си сигурен че не тече първото е това.След това откачи най долния маркуч на кулера и виж дали не е там маслото,ако го няма и там виж дали изпушва сутрин синкав пушек който може да е от гумичките на клапаните.И не на последно място запали двг и дръпни щеката не трябва да има никакво духане от там.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 09 окт 2010 21:10

Може да е от турбото.Имах аверче със същият проблем.Коолегата по горе го е обяснил много ясно.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 10 окт 2010 8:45

fox_vt написа:И не на последно място запали двг и дръпни щеката не трябва да има никакво духане от там.

Интересно ми е какво означава никакво духане. В смисъл че не трябва да се усеща дори и най- малък повей от щеката ли? И това на студен или на загрял мотор? При мен се усеща съвсем леко подухване на студен мотор когато ръката ми е на около 2 см от отвора. Има ли повод за притеснение? :?

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 10 окт 2010 9:55

Бил съм свидетел когато един авер махна щеката и фланелката му стана в масло.Опел кадет.На форда излизаха изпарения но си палеше и си вървеше.На Голфа няма нищо и мисля ,че така трябва да бъде.

abend
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abend » Нед 10 окт 2010 10:52

Колеги, днес сутринта проверих при палене сутрин на студено, отзад излезе малко синкав пушек, после погледнах щеката от там много леко духа почти не, трябва пръста да ми е на 5 милиметра и много леко се усеща, след това не на последно място проверих този маркуч за кулера, но не съм сигорен точно той ли е, само отвън го видях и е омаслен (на снимката която съм прикачил се вижда). Също така отворих и капачката на двигателя за маслото и от там си духа стабилно(незнам дали е нормално или не).

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 10 окт 2010 11:29

Този маркуч на снимката май е за хидравликата но не съм много сигурен иначе на тази снимка дато съм я показал съм отбелязал кои са маркучите водещи към кулера,там в най ниската точка трябва да погледнеш.
Recovered_JPEG Digital Camera_881 (Large).jpg

Върни се в “Дизелови агрегати”