Дайте съвет - спря да пали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дайте съвет - спря да пали.
Здравейте, вчера сутрин колата (Поло 1.9Д АЕФ) не работеше нормално, придърпваше,насичаше сякаш не се изгаря нафтата добре,липсваше всякаква мощност. Снощи тотално спря да пали и трябваше да я изоставя на един паркинг.Трябва да кажа, че преди седмица смених 2 свещи в ДМ сержиз, защото трудно палеше и тогава. Когато беше топла снощи въобще не искаше да завърти, днес сутринта на студено, на таблото пружинката за подгряване се включи, превърташе, тресейки се цялата, но не успя да запали. Надявам се да са другите две свещи, но ми минават и черни мисли за нафтовата помпа...
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дайте съвет- спря да пали.
Не е от свещите колега. При тези температури сега и без подгряване трябва да пали. Търси проблема другаде.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбирам от дизели,но ако има въздух(балончета)който да отива към нафтовата помпа 

- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Огледаи си мъркучите да не са напукани и да захапва въздух а също и дилзите пак-въздух и не на последно място клапана за налягането наи-лесно ще разбереш дали има въздух по системата като я бутнат да запали на втория метър
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах с бутане колеги, не запали снощи.Кои маркучи да прегледам тези отгоре през които минава излишната нафта ли?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Горивният филтър сменян ли е скоро, да не е затлачен? Виж маркуча към горивния филтър за мехурчета въздух. И не се препоръчва дизел да се пали с бутане.
- Johnny Blaze
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има ли нафта в резервоара? 

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Провери първо зацепването на ангренажния ремък.
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Центровката се е объркала нещо. Ремъка да не е попрескочил леко. Провери.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
bkunev написа:Центровката се е объркала нещо. Ремъка да не е попрескочил леко. Провери.
Точно затова не трябва да се пали с бутане.
Зареждал ли си скоро? Да не би да са ти сипали бензин? Имах същия проблем, описал съм го преди 6 - 7 месеца.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Я да започнем от лесните кусури-сондата в резервоара набързо я почисти, погледни си нафтов и въздушен филтър, защото съм описал дефект в кутиите, поради който се събират едни гадости и вода там и може да стане много лошо, след това прозрачните маркучи след горивния филтър ги погледни за наличие на гориво в тях и съответно ако има-има ли балончета въздух. Провери си подгревните свещи дали всички работят, защото същото Поло мога да го предложа на колегата дето каза, че може и без подгрев да запали и после заедно ще се посмеем като не стане
И също така сменяй по 4 подгревни, защото не е никак приятно зимата да заминат другите две... А какво имаш предвид с това, че не е искала да завърти-стартера ли не е въртял
Щото с тресенето цялата работа ми напомня на мойто като подгряваха всички свещи и работеше на 3 цилиндъра, беше просто убийствено... А преди да опиташ да мърдаш колата, си провери задължително ангренажа, както вече те посъветваха колегите
А относно помпата-във Великобритания си имат един болезнен виц-Защо англичаните пият топла бира? -Защото хладилниците им са марка Lucas... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дайте съвет - спря да пали.
Здравейте, наложи ми се да пътувам за наколко дена и вчера се върнах и какво да открие майстора- сипали си ма бензин! Някакво момиче беше- обучаваща се за собстженик на ОМВ!Днес ще я кача на пътна помощ и ще видим какви ще са щетите...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Дайте съвет - спря да пали.
martistia написа:Здравейте, наложи ми се да пътувам за наколко дена и вчера се върнах и какво да открие майстора- сипали си ма бензин! Някакво момиче беше- обучаваща се за собстженик на ОМВ!Днес ще я кача на пътна помощ и ще видим какви ще са щетите...
Добре бе човек ти за сефте ли ходиш на бензиностанция? Аз докато не видя кой пистолет е хванало телето дет ще ми зарежда колата не отивам на касата. А напоследък практикувам даже лично аз да си зареждам колата

Върни се в “Дизелови агрегати”