- Първо искам да кажа - Здравейте колеги !
- как се справят този модел коли с българските пътища и време (в смисъл често ли се налагат ремонти - това няма как да го знам за дизелите понеже съм карал само бензинови коли до сега)
- стабилни ли са на пътя и заслужава ли си да рискувам по завоите с газ (тук имам опит с предното задвижване от Сеата и знам какво е усещането да карам по завоите на Шипка на 2-3 гуми)
- като тип двигател дизела изисква ли по-специфична поддръжка (темите във форума ги четох, но искам да видя мнение от човек със опит точно с този тип двигател)
До тук с първите ми 3 въпроса ...
Понеже колата е внос от Австрия както споменах отгоре - запознатите хора в областта ще питат - има ли ръжда (или по-скоро ще кажат "няма начин да не е изгнила някъде")
амии ... няма кой знае колко ръжда по нея - ще сменя само праговете понеже беше с пластмасови и ми е ясно каква беля са на главата , но има нещо което не ми харесва - спирачките ... (мразя коли от Австрия по тази причина) - възможна ли е смяната на барабанните спирачки отзад с дискови и приблизително каква сума ще се наложи да приготвя за тази екстра
като махна този проблем искам да питам и ... - мога ли да регулирам дълбочината на която отлепя съединителя , неговата "мекота" както и тази на газта
да мина и на ел инсталацията - колата има ел.пакет, включващ ел стъкла , ел.огледала , халогени и централно заключване (с вакуум за жалост)За проблемите при ел.стъклата съм запознат и ми е ясно че вместо екстра са си болка ... следва централото - абе не иска да заключва с дистанционното - смених батерията, но пак не работи - възможно ли е да няма приемен модул в инсталацията или да е изгорял
при халогените е и другият ми въпрос - понеже имам от обикновените фарове (без монтирани халогени в тях) но имам чифт фарове от тези с халогени в тях - има ли смисъл да сменя стандартните фарове с тези които са с вградени халогени
това ще доведе до нуждата от извеждане на букси (което не е непосилно за мене)
Друго нещо по ел.инсталацията, което искам да добавя е - електронно регулируеми фарове (с други думи да си сложа машинки) - мога ли да закупя инсталацията за ел фарове отделно (примерно от морга) и да я поставя в колата и ще се наложат ли някакви специфични промени по колата заради тях
иии вече понеже мисля да приключвам мнението - ето и последния ми въпрос - той е на тема външен вид
така да си кажа направо - не ми харесва как изглежда колата без вежди на фаровете ... имам една оригинална дясна и я сложих да пробвам за вид - много ми хареса - та , къде мога да си намеря вежди за голфа от стара загора (ако някой си е взимал ако знае и някаква цена...)
Предварително благодаря за отговорите ^^
Явно виждате че това е първият ми пост във VW форума та ще се опитам да не пиша много излишни глупости (все пак имам опит от Сеат форума ... поздрави и на сеатаджиите ако някой ме разпознае)
Така , сега малко по малко да мина в същината ... понеже съм привърженик на двигателите на VW та реших да си закупя като първа кола (лично моя - до сега карах тази на баща ми) VW Golf 3
Колата е нов внос от Австрия , 1996-та година , 3 врати и с двигател 1.9D - тук идват и първите ми въпроси ...