1.9 ТДИ помпа

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
dondobri
Автомобил:
Двигател:

1.9 ТДИ помпа

Мнениеот dondobri » Сря 06 окт 2010 14:23

Здравейте дано тук някой да ме посаветва,значи колата не е VW,но ГНП-то е като на 1.9тди при вас,значи проблема е следния:
Поради много добри "Гаражни майстори" ми казаха да сваля помпата и да я занеса на реглажи и т.н обаче при отделяне на шайбата от оста на помпата видях че не е оставено място за щифт,а шайбата влиза само на конус и така се държи и от тогава тази кола не е тя след "ремота".Наясно съм че центровката не е точно на място и затова пали трудно пуши и т.н ,в последствие разбрах че имало по-помпата някаде капачка която след развиване трябва да се законтри самата ОС на помпата и това ми е бил Белега.Някой има ли идея каде е това и колко мм трябва да е шиша който ще се слага там .дано сте ме разбрали че вече побелях от пишман МАЙСТОРИ :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
щилиян
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.9 ТДИ помпа

Мнениеот щилиян » Сря 06 окт 2010 19:17

кажи от каде си? да те посъветваме каде да отидеш.. :да:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 06 окт 2010 20:46

или помпата каква е,от каква кола е ?

dondobri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dondobri » Пет 08 окт 2010 11:18

Колата е Хонда Акорд 2.0тди,английска сглобка.Помпата е Бош , а аз съм от плевен.Помагайте че падна под 10градуса и започна да се ослушва с паленето,а не вярвам за една година двигателя да си отишал при положение че миналата и на -20 си я палех без проблеми :?:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пет 08 окт 2010 18:53

тази помпа няма капачка или болт за законтряне.трябва ти майстор с инстумент,даже стробоскоп.отделно хондата е с мигащи кодове и трудно се свързва с компютър.помпата и компютъра на колата са напълно еднакви с на голф3 (поне на външен вид),но явно говорят на японски.
съжалявам,но не вярвам,че тук някой може да ти помогне.

dondobri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dondobri » Пет 08 окт 2010 22:12

Благодаря все пак,ако някой може да ме напъти в плевен при кадърни майстори да отидат да ми я оправят

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пет 08 окт 2010 22:39

Виж в Аутодатата как са белезите.Аз не разбрах точно какво е станало само,че са ти разбъзикали центровката.Шайбата към оста на помпата ли е не на място?Слагали ли са белези на ангренажа преди да разглобят? Оста на помпата има ли канал за шпонка? Ако има е лесно: на колелото се е отбелязъл канала ако има такъв.Я обясни точно кво са объркали?

dondobri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dondobri » Пет 08 окт 2010 23:12

точно там е проблема мтора има белези на всякаде,но самата шайба към оста няма шпонката и не е имала никога понеже оста няма канал за нея,и след свалянето вече има 360 варианта за центровка,сега съм я сложил горе долу кадето беше ама доколкото ми стигат познанията там и 1градус отклонение дава разлика в работата на мотора :019:

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Съб 09 окт 2010 2:02

Колега я кажи точно кой мотор на хонда е това?

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 09 окт 2010 7:29

ifidik написа:тази помпа няма капачка или болт за законтряне.трябва ти майстор с инстумент,даже стробоскоп.отделно хондата е с мигащи кодове и трудно се свързва с компютър.помпата и компютъра на колата са напълно еднакви с на голф3 (поне на външен вид),но явно говорят на японски.
съжалявам,но не вярвам,че тук някой може да ти помогне.

Иво, не може ли да си я направи , като развие болтчето отзад, което е между тръбичките, и си прави центровката със шублер от там ?
Отиди при Пламен "Шарпа"(зад хотел Балкан)- неговата диагностика ще се върже на колата ти ! :kissy:

ПП: Хмммм, ей дон Добри от Плевен, я направо мини през сър Добри от Плевен, за да оправим каляската mhihi
ПП2: Чак сега загледах ника ти и видях, че кръсниците ти, са те урисали с безплатен ремонт :banana

dondobri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dondobri » Чет 14 окт 2010 21:25

Готов съм шарпа ми каза че неможе да я оправи.Милен до гергушки посока табаковата докато я закарах каза че може,закачи я на тест и видя какъв е косура

Върни се в “Дизелови агрегати”