Придърпване като от недостиг на нафта ( Поло 1998 )

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
K3v1n
Автомобил:
Двигател:

Придърпване като от недостиг на нафта ( Поло 1998 )

Мнениеот K3v1n » Сря 06 окт 2010 21:33

Здравейте колеги! Имам малък проблем с моето поло, като карам с равна газ и ми придърпва все едно "хълца" за нафта, в сервиза в който го карах ме накараха да сменя горивния филтър (макар, че моя беше на няма и 2000 км.) и не се оправи.. смениха ми дюзите, (взехме от другото ми поло) и ми се стори, че се оправи но ... след няколко дни проблема се появи отново... та въпроса ми е .. дали е в дюзите проблема, случвало ли се е на някой нещо подобно. и ако е в дюзите има ли някъква добавка към горивото, която да ги прочисти добре... и да се оправи ??
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
goldmaster91
Автомобил:
Двигател:

Re: Придърпване като от недостиг на нафта ( Поло 1998 )

Мнениеот goldmaster91 » Чет 07 окт 2010 17:41

ами аз имах такъв проблем и ми казаха че тря си сменя маховика ! Но качихме колата на диагностика и я променихме да запалва на 2.0 и това се махна са малко по бавно пали но сичко е 6 :)

tigura_ot_kotel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tigura_ot_kotel » Съб 09 окт 2010 23:37

още по добре тамън качва повече масло и прави по добра смаска на мотора с продължителното въртене

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Нед 10 окт 2010 8:33

goldmaster91 написа:ами аз имах такъв проблем и ми казаха че тря си сменя маховика ! Но качихме колата на диагностика и я променихме да запалва на 2.0 и това се махна са малко по бавно пали но сичко е 6 :)

Колега,как става това регулиране на запалването с диагностика,защото аз ходих в унитрейд за да регулират помпата ,но ми казаха ,че на поло1.9-д с механична помпа неможе да се прави диагностика и всичко се регулира на око,какво ще да е това око не ми стана ясно ,явно на всеки майстор окото е различно,но сега пали добре,но и аз понякога имам това предръпване ,не му обръщам внимание обаче,уверих се ,че ако се хващам за всяко нещо аз ще се побъркам преди колата и затова ,щом върви рендосвам като спре ще видим.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 10 окт 2010 18:52

Проблема нито е от дюзите,нито е от маховика-не виждам какво общо има маховика с придърпването!По-скоро за мен проблема ще се реши с центровка на помпата-в техническото ръководство е описано как се прави заводска центровка! Ако го нямате-пишете едно ЛС,да дадете на майстора да чете! Това "на око" хич не ми харесва да се центрова помпа,или по слух :beat_butt2 .Има си уреди,стендове и прочие!

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 12 окт 2010 14:39

Дизел_фен ще те помол да дадеш това ръководство да видим за какво става дума, защото това е поредната тема в която става дума за това притръскване на Поло 1,9D. Ако бях сменял всяко нещо което казва всеки щях да си купя фабрика за Поло-вери. В какво се състой тази центровка на помпата и как би могла да се разцентрова при положение, че движението се предава със зъбен ремък.

zasu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zasu » Вто 12 окт 2010 15:32

колега пробвай да откачиш температурният датчич и покарай така към 5 километра и виж дали ще придърпва пак

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 13 окт 2010 10:03

А, ако няма ефект какво се прави?

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пет 15 окт 2010 9:08

давайте повече информация бре, кво е тва поло, къв е мотора, на кви километри е горе-долу :dummy: :roll:

"здравейте, имам поло, придърпва като че хълца??? за нафта??
единственото което разбрах е че е дизелово, ама от коя ера е, тди ли е ? с електронно управляема помпа ли е ? да не е за чистене (на кви километри е демек)??

стегнете се малко, щот са фърлям боба и ти казвам веднага...., боба казаа,,, биелен лагер на 2ри цилиндър + разбито зъбно колело на коляновия вал mhihi , ето виж как се е наредил боба:
Изображение

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 15 окт 2010 14:25

:D става дума за Поло 1,9d (чист предкамерен дизел с код на мотора AEF и механична помпа Lucas).Годините в които го слагат в модел Поло 6N0 и 6N1 са 1994-1999г. Поне при мен, а смятам е и при другите колеги, проблема е докато загрее колата напълно. В диапазон от 1200-2000 об./мин. изразява се в прихълцване/придърпване при поддържане на еднаква скорост или плавно ускорение, при по-ряско ускорение няма проблем.В другите теми който следя някой пишат да се подмени температурния датчина който се пада на едно разклонение в предната страна на двигателя, пробвах да извадя буксата, но единствената разлика е че стрелката за температурата на таблото неработи.

П.П. това е което знам, ако съм сбъркал нещо моля знаещите да ме поправят и допълнят.

п.п. това което показва бобеца е вярно, има проблем.

И 'ко ст'а ся?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 27 окт 2010 15:28

Инфо има, отговори няма.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 27 окт 2010 18:24

Обикалят се сервизи докато се попадне на кадърен майстор,който да отсрани проблема! При мен стана от първият път,а майстора каза че проблема е отсранен с финни настройки на помпата!

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Пет 29 окт 2010 15:47

същия проблем при мене само,че на голф 4 тди 1,9 110к. по принцип съединителя + махавока ми е за смяна ама на дали е от тях нз все пак...

Потребителски аватар
Barovski_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Barovski_1 » Пет 29 окт 2010 15:53

VW-GOLF-1,9-TDI написа:същия проблем при мене само,че на голф 4 тди 1,9 110к. по принцип съединителя + махавока ми е за смяна ама на дали е от тях нз все пак...

Аз имах един голф 4 1.9 тди 90 коня. Бедна ти е фантазията как тресеше. Смених съединителя (пълен комплект + демферен маховик,който се оказа консуматив) и колата заспа.

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Нед 31 окт 2010 18:39

Barovski_1 написа:
VW-GOLF-1,9-TDI написа:същия проблем при мене само,че на голф 4 тди 1,9 110к. по принцип съединителя + махавока ми е за смяна ама на дали е от тях нз все пак...

Аз имах един голф 4 1.9 тди 90 коня. Бедна ти е фантазията как тресеше. Смених съединителя (пълен комплект + демферен маховик,който се оказа консуматив) и колата заспа.

хич не ми е бедна как тресе ела да видиш направо имам чуството ,че ще падне двигателя :D ама много пари този съединител и карам така от половин година :| а дали това предърпване е от него?

Върни се в “Дизелови агрегати”