Koлеги имам проблем с лампата на маслото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Koлеги имам проблем с лампата на маслото
Проблема ми е следния : купих си пасат 1.9 TDI 115 koня помпа дюза.когато го купих беше се спукал радиатора на интерколера от удар и го смених,тогава нямаше проблеми и всичко си работеше.сега като запаля двигателя и вдигна 1800 оборота ми светва лампата на маслото.гася двигателя и пак го паля изгасва,в момента когато вдигна пак 1800 оборота пак светва лампата.Даите съвет от какво се получава това.... и как да си реша проблемчето....
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Koлеги имам проблем с лампата на маслото
Предполагам, че лампата светва в червено, което означава "ниско налягане" (ако светне в жълто, означава "ниско ниво"). Би следвало да измериш с манометър реалното налягане на маслото - ако е в норми, виниш датчика; ако е ниско, търсиш и отстраняваш причините.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Светва червената леика и на дисплея изписва STOP....
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колегата ти е казал .. трябва да се замери налягането на маслото .. може да са 10 неща .. и 9 от тях ти чупят двигателя .. най безобидното е да са забравили някой кабел/и/ несвързани при ремонта на кулера .. ама това е единственото което няма да ти счупи мотора 

-
- Автомобил:
- Двигател:
за този двигател не съм се интересувал но за АЕХ например датчиците за налягане са два като схемата в таблото е че тези два сигнала да се сравняват с оборотите на двигателя и се генерира мигащ , звуков или и двата предупредителни сигнала едновременно.
та ако се пропусне да се закачи буксата на единия датчик при строго определените обороти ще сработи предупредит. система..
та ако се пропусне да се закачи буксата на единия датчик при строго определените обороти ще сработи предупредит. система..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви колеги за информацията и помоща ви.Оправих си проблема с една смяна на маслото явно не беше сменяно доста дълго време а и братята италианци не обичат да си сменят маслото..

Върни се в “Дизелови агрегати”