Здравейте колеги имам проблем предполагам малък.. колата е голф 3 1,9 тди 90 к.с. значи като карам и си реда скоростите 1-ва 2-ра 3-та няма проблем на колко обороти ще ги включа,но 4-та под 2000 об. и почва да тресе набира се като и давам гас и след 2000 об. спира да тресе и на 5-та същатата работа,а на последък започна след 2200 об. да спира тресенето някои имали представа от какво е това до колкото знам нямам демферен маховик,а шайба дали тя не е проблема и някой знаели горе долу какви пари върви нова?
Благодаря предварително !!!
голф 3 1Z проблем с тресене на мотора
-
- Автомобил:
- Двигател:
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със 1Z мотор
ТДИ се кара на на по-високи обороти!Проблема е в задкормилното устройство! 

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
Тигре, давай повече гас на 2300-2500 сменяй.
-
- Автомобил:
- Двигател:
при превключване на тия обороти няма никакви проблеми.ама свикнал съм на бензин и са е малко по различно мерси все пак пичооое
няма такова нещо "карай на по-високи обороти".това нещо може да се оправи,много коли са така като твоята
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Как пък забеляза веднага "проблем" :?:
-
- Автомобил:
- Двигател:
говорих с едно майсторче приятел и каза че няма как да стане на 1500 оборота да включиш 4-та или 5-та и колата да не притриса
всеки който има такъв проблем да се обади.аз обиколих къде ли не за да разбера защо тресе.всеки има право :
1-да си мисли,че няма проблем
2-да си мисли ,че няма да го дразни
3-да не обръща внимание
4-да се дразни и нищо да не прави
5-да се опитва да си го оправи сам
1-да си мисли,че няма проблем
2-да си мисли ,че няма да го дразни
3-да не обръща внимание
4-да се дразни и нищо да не прави
5-да се опитва да си го оправи сам
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
tigura_ot_kotel написа:говорих с едно майсторче приятел и каза че няма как да стане на 1500 оборота да включиш 4-та или 5-та и колата да не притриса
И що да не може аз съм пробвал даже съм изпреварвал от 1500 об -единственото което става че до 1800-1900 преди чипа и до 1600-1700 след чипа колата няма вътък много бавно набира но тресене няма.Тай че търси проблема другаде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
еми не знам на 3-та като я карам до 2300 някъде и включа 4-та няма проблем сменявах тампоните на мотора и не се оправи единствения вариянт тампона на скоростите да е заминал че него не го сменявах.явно си е за сервиз и там да си кажат мнението че тук за едни има проблем за други това не е проблем...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
ГНП
, и аз съм така . Когато мотора е натоварен (при добре натисната газ) няма проблем , обаче на висока предавка и на малко обороти , с малко газ - придърпва
. Забележимо люшка понякога и на празен ход . При мен лятото като карах на климатик проблема трудно се забелязваше ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
точно по някога има люшкане и на празен ход за малко.а ГНП е?
Тресене или придърпване точно е проблема, защото ако е второто, най-вероятно е капачката на помпата. Аз имах подобен проблем и придърпваше на ниски обороти. А ако тресе, не знам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
еми същотото е се едно да тругнеш на трета от место е така ми прави до 2000 оборота и после няма проблеми,а на капачката какво и се оправя ? а и в крайна сметка не е болка за умиране не искам разни шарлатани да ми бъзикат помпата сега нито ми пуши от четвърт оборот на ключа си пали в нормални обороти проблем няма после да почна по майстори да правят помпа центровки секи да ми носи от 9 планини вода всеки да ми разправя различни проблеми и т.н. не си заслужава просто на трета трябва гас до 2200 и всичко е 6 . предполагам няма проблем в момента или ако има не е сериозен?
Върни се в “Дизелови агрегати”