Здравейте колеги,
Имам голф 3-ка 1996 ТДИ 90 коня,колата ми гори 500-600 мл масло на 500км, искам да ви попитам каква може да е причината, възможно ли е проблема да се отстрани на цяло, и каква ще е цената за частите? Има ли смисъл въобще да се прави?

Golf III Гори доста масло
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Golf III Гори доста масло
Първо трябва да намериш откъде го губи,трябва да си сигурен че не тече първото е това.След това откачи най долния маркуч на кулера и виж дали не е там маслото,ако го няма и там виж дали изпушва сутрин синкав пушек който може да е от гумичките на клапаните.И не на последно място запали двг и дръпни щеката не трябва да има никакво духане от там.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е от турбото.Имах аверче със същият проблем.Коолегата по горе го е обяснил много ясно.
fox_vt написа:И не на последно място запали двг и дръпни щеката не трябва да има никакво духане от там.
Интересно ми е какво означава никакво духане. В смисъл че не трябва да се усеща дори и най- малък повей от щеката ли? И това на студен или на загрял мотор? При мен се усеща съвсем леко подухване на студен мотор когато ръката ми е на около 2 см от отвора. Има ли повод за притеснение?

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Бил съм свидетел когато един авер махна щеката и фланелката му стана в масло.Опел кадет.На форда излизаха изпарения но си палеше и си вървеше.На Голфа няма нищо и мисля ,че така трябва да бъде.
Колеги, днес сутринта проверих при палене сутрин на студено, отзад излезе малко синкав пушек, после погледнах щеката от там много леко духа почти не, трябва пръста да ми е на 5 милиметра и много леко се усеща, след това не на последно място проверих този маркуч за кулера, но не съм сигорен точно той ли е, само отвън го видях и е омаслен (на снимката която съм прикачил се вижда). Също така отворих и капачката на двигателя за маслото и от там си духа стабилно(незнам дали е нормално или не).
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Този маркуч на снимката май е за хидравликата но не съм много сигурен иначе на тази снимка дато съм я показал съм отбелязал кои са маркучите водещи към кулера,там в най ниската точка трябва да погледнеш.
Върни се в “Дизелови агрегати”