Шайба на генератор
Шайба на генератор
Като се включат фаровете се чува шум. Въпросът ми е - шайбата демферна ли е или шума идва от лагерите? Двигател ASV 1,9; 110 коня.
Re: Шайба на генератор
Ролката е на фрайлайф. Не е демпферна. Ако се чува шум от генератора то той най-вероятно е от лагерите му. Пробвай да свалиш пистовия ремък и виж дали пак ще шуми.
Колеги,раших да сваля генератора, но се оказа на много неудобно място. Отгоре е хидравличната помпа, отдолу е компресора на климатика, отстрани маркучи на антифриза. Някой ако е свалял генератор на такъв двигател, моля да сподели,как да процедирам. ASV ,1.9,110 коня.
-
- Автомобил:
- Двигател:
rokist написа:Колеги,раших да сваля генератора, но се оказа на много неудобно място. Отгоре е хидравличната помпа, отдолу е компресора на климатика, отстрани маркучи на антифриза. Някой ако е свалял генератор на такъв двигател, моля да сподели,как да процедирам. ASV ,1.9,110 коня.
Да колега сваля се отпред почти всичко ,фар,маска,броня леко се измества радиатора и се открива генератора,половин ден работа.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Каква е колата да ти кажа как?
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Само компресора на климатика откачаш да виси на долу и генератора излиза.Може и отгоре ако нямаш канал ,тогава разкачаш малко хидравликата.Абе гаден е тоя алтернатор за сваляне ама става.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
За нищо.. внимавай като откачаш компресора има втулки да не ти изпаднат.Перките може да се наложи да свалиш- те са лесни.Забравил съм точно кво беше,не мога да помня 100 коли, като го видя на място и преценявам.Успех..
VASKO_2 и други колеги, свалих генератора, закачих го на стендт при майстор и нито лагерите, нито ролката шумят или пък да дават признаци на разбити.Смених паразитнта ролка,ремъка и оптегаяча ги бях сменил преди седмица. Така. Проблема с шума остана. Има нещо което е твърде нелогично. Този странен шум се чува единствено когато се включат КЪСИТЕ светлини. Когато превключа на дълги или габарит свиренето спира.Ще бъда благодарен за съвет.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Мдааа я виж тук http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=176640&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5 за съжаление още няма решение ама ти ако намериш такова непременно пиши.
пп иначе съм на 90% убеден че проблема е в генератора ама не ми се занимава да ровя
пп иначе съм на 90% убеден че проблема е в генератора ама не ми се занимава да ровя

- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
rokist написа:VASKO_2 и други колеги, свалих генератора.
А как го свали? Опиши по-подробно,че да е полезна темата.
Благодаря предварително.
Привет.Така.Колата принципно се кара от жена ми.Вчера забелязала, че ключето, което регулира височината на фаровете не е на положението на което е и го сложила така както си го знае и чудо... шума спрял.
Много се надявам да е от моторчето за регулиране на фаровете, След ден, два ще пиша.
Относно свалянето на генератора.Вариантите са два, както писа VASKO_2.
Предпочетох да сваля хидравличната помпа, като само се разкачат болтовете които я държат,саля се и шайбата.Разкача се генератора, но за да излезе нагоре се развива датчика на маслото и се разкача маркуча, потича малко антифриз, но не е проблем. Генератора излиза нагоре с малко зор, но става.Това е .
Много се надявам да е от моторчето за регулиране на фаровете, След ден, два ще пиша.
Относно свалянето на генератора.Вариантите са два, както писа VASKO_2.
Предпочетох да сваля хидравличната помпа, като само се разкачат болтовете които я държат,саля се и шайбата.Разкача се генератора, но за да излезе нагоре се развива датчика на маслото и се разкача маркуча, потича малко антифриз, но не е проблем. Генератора излиза нагоре с малко зор, но става.Това е .
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
rokist написа:VASKO_2 и други колеги, свалих генератора, закачих го на стендт при майстор и нито лагерите, нито ролката шумят или пък да дават признаци на разбити..
На въпросният стенд, фрайлайфа НЕ СРАБОТВА !!!!
Върни се в “Дизелови агрегати”