голф 5
Re: голф 5
lazar_73 написа:колеги интересува ме имали подгревателни свещи и каде стоят на голф5 2.0тди 140коня
kolegi nikoi li neznae dali ima sve6ti i kade se namirat
Последна промяна от IvanMan на Пон 11 окт 2010 5:34, променено общо 1 път.
Причина: кирилицата е задължителна!
Причина: кирилицата е задължителна!
- jorodrumev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега здрасти ,
и аз карам голф от 2 години и съм сменил и четирите свещи.
избие ли една скоро почват и другите.
Отиди в сервиз най-добре.
Една свещ струва около 30-40лв.
и аз карам голф от 2 години и съм сменил и четирите свещи.
избие ли една скоро почват и другите.
Отиди в сервиз най-добре.
Една свещ струва около 30-40лв.
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, няма печка без подгряване, но на твоя Голф къде са друг да каже. Обикновено са на едно и също място, поразгледай главата, няма начин да не се виждат.
Ами на 2,0 TDI (BKD) не се вижда каде са имам подозрението че са под капака на клапаните, но не съм сигурен.
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
bobsan написа:Ами на 2,0 TDI (BKD) не се вижда каде са имам подозрението че са под капака на клапаните, но не съм сигурен.
Под декоративния капак-да, но под капака на клапаните... чак толкова немците не вярвам да са го го закъсали, а ако е така, ще е мноо тъпо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така под капака на клапаните са . Свещите се проверяват с Омметър , а не на напрежение . Не работят на 12V .
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
cobra_11 написа:Точно така под капака на клапаните са . Свещите се проверяват с Омметър , а не на напрежение . Не работят на 12V .
Е никога нема да си купя такава кочина, егати и свещите, та те са консуматив, точно като накладките и трябва достъпа до тях да е лесен.... На Мерцедес 123 петак дизел съм виждал че свещите са на 6 волта през едно реле, което е голяма глупост, сега и на тоя Голф са намалили волтажа и са направили нещата еднодневни, караш 100 000км и направо в моргата...

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
fantomasss написа:cobra_11 написа:Точно така под капака на клапаните са . Свещите се проверяват с Омметър , а не на напрежение . Не работят на 12V .
Е никога нема да си купя такава кочина, егати и свещите, та те са консуматив, точно като накладките и трябва достъпа до тях да е лесен.... На Мерцедес 123 петак дизел съм виждал че свещите са на 6 волта през едно реле, което е голяма глупост, сега и на тоя Голф са намалили волтажа и са направили нещата еднодневни, караш 100 000км и направо в моргата...
недеи сравнява предкамерен с БЕЗКАМЕРЕН дизел-свещи рядко горят при тди защото се вклю4ват при температура над 5градуса и за малко време
п.с към автора на темата,пи4 ако не знаеш какво да правиш,по добре ходи в някои сервиз
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
По добре отиди в сервиз и то за дизели, по възможност да са работили с твоя модел двигател, а не да се упражняват. При затягане на свещите трябва да се употреби точно количество напън, в противен случай свещта може да се къса.
Сигурен ли си че е свещ? Понякога жичката на таблото светва и заради изгорял стоп... мисля.
Сигурен ли си че е свещ? Понякога жичката на таблото светва и заради изгорял стоп... мисля.
Върни се в “Дизелови агрегати”