Помагайте колеги - Пасат Б5,АФБ, 2.5ТДИ 00г, не пали!
- Bravogt_18
- Автомобил:
- Двигател:
Помагайте колеги - Пасат Б5,АФБ, 2.5ТДИ 00г, не пали!
Здравейте колеги, ето историята на проблема: Преди 3 дена ми изгоря помпата в резервоара. Смених я, купих си помпичка(ръчна) преди нафтовия филтър за да обезвъздуша системата, пробвах да запали но не иска. Скапах акумулатора от въртене и пак нищо. Направих пълна проверка дали работи новата помпа - да работи, хвърля нафта на всички дюзи но не пали. Като дам на контакт всичко си гасне нормално, но забелязах, че след като оставя колата на контакт след като изгаснат лампите за повече от 20сек започва да мига лампата на подгряващите свещи и на дисплея се изписва Engine Worckshop- това нормално ли е. Дали не ми е изгоряло релето на подгревните свещи или бушон и каде да проверя. Ако някой има идея какво да направя моля да помогне. Благодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помагайте колеги - Пасат Б5,АФБ, 2.5ТДИ 00г, не пали!
Тествай с VAG-COM. Подгряващите свещи нямат абсолютно никакво значение в случая.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Уморил си си сам ГНП-то. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:Уморил си си сам ГНП-то.
маи не6то от сорта е станало колега.и сега трябва да направи6 изваждане от джоба за да запали колата.тези помпи вп44 са много капризни и малко като ги повърти6 без да обезвъзду6и6 добре им гарми един транзистор вътре и чао.но хубавото е,че всичко се ремонтира.успех

- Bravogt_18
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:Уморил си си сам ГНП-то.
Какво ще рече това. От няколо месеца я имам и за пръв път карам дизел. Да разбирам, че трябва да си купя ГНП ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bravogt_18 написа:Andonov написа:Уморил си си сам ГНП-то.
Какво ще рече това. От няколо месеца я имам и за пръв път карам дизел. Да разбирам, че трябва да си купя ГНП ли?
чак да се купи6 не но да се свали това и да се занесе на някои които им ремонтира електрическата част,за6тото там ти е проблема или ако се навие някои да ти го ремонтира без да се сваля за6тото на пасата и така се ремонтира без да се сваля цялото или само със сваляне на главата,мисля,че бях чел из форума някаде,че зимало по 400лв за ремонта.но наи добре за да си напално сигурен потърси някои да ти направи диагностика.успех

- Bravogt_18
- Автомобил:
- Двигател:
gogovaseev написа:Andonov написа:Уморил си си сам ГНП-то.
маи не6то от сорта е станало колега.и сега трябва да направи6 изваждане от джоба за да запали колата.тези помпи вп44 са много капризни и малко като ги повърти6 без да обезвъзду6и6 добре им гарми един транзистор вътре и чао.но хубавото е,че всичко се ремонтира.успех
Здравейте, откри се проблема, точно този транзистор беше изгорял. В събота ще дойде момчето да го смени с външен. Специални благодарности колега за помощта!
Наистина има хора, които знаят какво правят. Отварянето на електрониката на помпата беше като хирургична операция! Спокойно мога да препоръчам този, който ми го прави!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bravogt_18 написа:gogovaseev написа:Andonov написа:Уморил си си сам ГНП-то.
Здравейте, откри се проблема, точно този транзистор беше изгорял. В събота ще дойде момчето да го смени с външен. Специални благодарности колега за помощта!
Наистина има хора, които знаят какво правят. Отварянето на електрониката на помпата беше като хирургична операция! Спокойно мога да препоръчам този, който ми го прави!
радвам, се колега че сте намерили проблема и да си сигурен че 6те бъде отстранен просто 4овека които сам ти пратил е бог на електрониките,както ти казах прави вси4ко за което може6 да си помисле6 от 4ип тунинг до каквото ти доиде на ум,като я запалите в събота драсни едно лс за да съм спокоен 4е работата е свър6ена на 100процента.успех

- Bravogt_18
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, след моя проблем по моя вина и решаването му пускам линк с проблема и начин за отстраняване и да добият колеги представа за него.
http://www.offroad-bulgaria.com/showthr ... 535&page=1
Специални благодарности на колегата Жоро от Испания!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bravogt_18 написа:Здравейте колеги, след моя проблем по моя вина и решаването му пускам линк с проблема и начин за отстраняване и да добият колеги представа за него.
е колега няма за какво да ми благодари6 нали за това сме хора да си помагаме,зна4и сно6ти сте отстранили проблема.много се радвам че успях да помогна макар и малко от дале4е,но поне свър6ихме работа.

- kinterista
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте на всички! Имам същият Пасат 2.5 ТДИ , 6 цилиндъра , 2000г. Аз имам все още същият проблем , само че при мен когато въртях като луд и не искаше да пали преди година , сложих ръчната помпичка преди горивният филтър и запали . Когато я оставя на равен път да престои цяла вечер , на другия ден ако не я припомпя ръчно , няма да запали никога , ако я оставя по-надолнище обаче с предницата надолу , на сутринта пали без да я припомпвам , страшна история.Сменях няколко пъти горивният филтър и клапана му , понеже всички казваха че е от него , но същата работа. Смених маркучите на остатъчното гориво , пак така. Вече месеци съм така , иначе запаля ли я , цял ден като я карам си пали от раз , престои ли на равно или нагоре да е предницата , помпя я като луд , че да запали ! Може ли да е от помпата в резервоара , казаха ми , че колата взима въздух и за тва е така , а когато е по-надолнище , нямало как да я върне нафтата в резервоара! Ходих и на електрончик за този транзистор в ел.блока на помпата, човека каза , че електрониката бачка перфектно. Някой може ли да помогне?
Последна промяна от kinterista на Чет 09 дек 2010 11:09, променено общо 1 път.
- batsasho1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мога да ти помогна, но във Варна:) и да знаеш, че скооро ще ти изгори електрониката (транзистора) в помпата.
- kinterista
- Автомобил:
- Двигател:
Еми аз съм от Бургас , кажи ако имаш желание и ако знаеш какво трябва да се направи , мога да отскоча , ще си разменим координати , Благодаря предварително.
- kinterista
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът ми се оказа не в електрониката , нито някъде другаде. Проблема беше , че никой майстор в Бургас не видя , че ГНП-то сълзи нафта от две места и взима въздух. За това като е с предницата надолу пали , а на равно не. Смяна на пълния комплект пръстени , един стенд в Пловдив и караш и пееш.
Върни се в “Дизелови агрегати”