1Z Пуши...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

1Z Пуши...

Мнениеот aradovanov » Нед 07 ное 2010 20:16

Колеги,
прави ми впечатление, че като настъпя Голфа при изпреварване примерно и отзад става димка-невидимка.
Пробвах на място като я форсирам 2-3 пъти до към 3500 същата работа. Не ме разбирайте погрешно не припушва а става мъгла зад Голфа и викат гражданска защита :D

Като купувах колата капачето на ОБД буксата липсваше. Има ли вероятност предишния собственик да е базикал настройките през VAG-COM и ако да - какво точно е усрал? Предполагам че е опитвал да накара колата да върви повече!?

Разполагам с кабел и софтуер за диагностика но съм доста нов, та ако може с думи прости да ме посъветвате на кой канал и какво точно да проверя и какви са стандартните стойности които да очаквам там?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: 1Z Пуши...

Мнениеот milmar » Нед 07 ное 2010 21:33

Пусни 3 , 10 , 11 . Ще видиш как се държи турбото , дебитомера и някои други неща . Като казвам пусни , имам предвид в движение да направиш един хубав Log и той ще покаже . Да има един-два етапа с пълна газ , например на 4-та предавка или 5та . Аз правя така : газ до дупка и после намалявам , пак газ на 100% . Може и в един хубав наклон за да не засилва бързо колата .

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 09 ное 2010 21:17

aradovanov написа:Колеги,
прави ми впечатление, че като настъпя Голфа при изпреварване примерно и отзад става димка-невидимка.
Пробвах на място като я форсирам 2-3 пъти до към 3500 същата работа. Не ме разбирайте погрешно не припушва а става мъгла зад Голфа и викат гражданска защита :D

Като купувах колата капачето на ОБД буксата липсваше. Има ли вероятност предишния собственик да е базикал настройките през VAG-COM и ако да - какво точно е усрал? Предполагам че е опитвал да накара колата да върви повече!?

Разполагам с кабел и софтуер за диагностика но съм доста нов, та ако може с думи прости да ме посъветвате на кой канал и какво точно да проверя и какви са стандартните стойности които да очаквам там?

Какъв цвят е пушека? Има ли разлика топла и студена?

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Вто 09 ное 2010 21:25

Топла студена все е черен облак зад мен като я натисна над 3000 оборота с пълна газ.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 09 ное 2010 22:46

Провери за всеки случай за неща от рода на Powerbox или съпротивление на температурния датчик.

Потребителски аватар
stefo93
Автомобил: MB 124 coupe
Двигател: 2.0 16v

Мнениеот stefo93 » Вто 09 ное 2010 23:01

да не си заредил лоша нафта? Щот един приятел така пуши пуши смени бензиностанцията и спря да пуши :banghead:

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Вто 09 ное 2010 23:53

Като за начало смени въздушния филтър..

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Сря 10 ное 2010 8:56

Аз съм с двигател AHU - 90 коня от '99 година. Една сутрин като идвах на работа форсирах на паркинга на фирмата и отзад к'во да ти кажа. Стъмни се :shock Все едно някой беше изсипал на асфалта една кофа сажди. Втори път натиснах на около 4000 об/мин пак така. Свалих въздушния филтър, не му беше дошло времето за смяна ама го поодухах на компресора. След това газзз до съседния баир. На 2-ра на 3-та колкото може в лютеницата. Яко продухване. И се оправи-изчисти се. Не пушва даже. Аз карам предимно градско на 90% даже от време на време трябва яка ръчка, че горивото е лошо навсякъде в България за жалост...

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Сря 10 ное 2010 12:06

Филтрите всичките са нови. Нафта ОМВ от "скъпата"
Ще пробвам като остане време да направя един два лог-а.
След това ще пробвам това с "продухването" и ще пиша резултати.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 10 ное 2010 13:34

aradovanov написа:Топла студена все е черен облак зад мен като я натисна над 3000 оборота с пълна газ.

Може да има спукан маркуч някъде! :roll:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 10 ное 2010 13:44

nasko1978 написа:Може да има спукан маркуч някъде! :roll:

Или откачен - при мен беше така. :012:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 10 ное 2010 13:58

Според мен колега, "Кимура" който си сложиш е С много лошо качество! Пробвай с друго гориво, от друга бензиностанция и ще се оправи! Ако колата се кара на къси разстояния се затлачва и си иска издухване!
Но при теб явно си има причина! По-добре откарай колата да се огледа при някой клубен сервиз!
Погледни, явно някой маркуч от турбото прави мизерии! Погледни също нивото на маслото, дали не е спаднало.. Но по принцип дизелите си пушялват когато ги форсираш!

п.п Пробвай да я форсираш постепенно, Бавно да качиш уборотите от 1000 до 3000 да видиш дали пуше? Ако е така пак, значи имаш проблем!

Върни се в “Дизелови агрегати”