Избор на Пасат Б4 AFN автомат или ръчка

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Избор на Пасат Б4 AFN автомат или ръчка

Мнениеот Matematiks » Пон 08 ное 2010 22:38

Здравейте Колеги,
дойде време и аз да се сдобия със семейно комби,но с това мисля да влезна при Вас в дизел клубът на ТДИ 8) .Разсъжденията ми са ,че по скоро бих взел Б4 за 5 хилки отколкото Б5 за още малко и затова се насочих към Б4 комби,като искам да е АФН мотора и да е с климатроник и повечето екстрички за модела :wink:

обаче около тези пари се намират 2 които ми хващат окото,единият е ръчни скорости,а другият доскоро вися сума време на 6 хилки сега са го свалили на 4900 :shock и е автоматик.Никога не съм имал автомат но много ми се иска понеже колата ще се кара 90% градско и то повечето само през зимата и много се двуумя кой да избера :roll:
Бих искал малко отзиви за автомата на тези пасати и то ако може с този мотор,въпреки че знам че са редки дсота :banghead: .Става въпрос за тези две обяви

http://www.cars.bg/u206178

http://www.mobile.bg/11266161796030779

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Избор на Пасат Б4 AFN автомат или ръчка

Мнениеот sarafa » Пон 08 ное 2010 23:39

Ще споделя моето скромно мнение с теб, а то е че качиш ли се един път на автоматът не би го заменил с нищо след това :banana
За мен по добро от автоматикът (Tiptronic) е само и единствено 7G-TRONIC защото при него усещането е като при тролей не можеш да разбереш дали е превключил :да:
На жена ми колата е Г4 с 6 степена кутия и след като се качи да кара един от бусовете ми, който е най дългата база и вече иска да и сменям колата с автоматик :обичам ви
Прикачени файлове
Hamburg 023.JPG
Extra Lang.jpg

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Вто 09 ное 2010 7:42

sarafa написа:Ще споделя моето скромно мнение с теб, а то е че качиш ли се един път на автоматът не би го заменил с нищо след това :banana
За мен по добро от автоматикът (Tiptronic) е само и единствено 7G-TRONIC защото при него усещането е като при тролей не можеш да разбереш дали е превключил :да:
На жена ми колата е Г4 с 6 степена кутия и след като се качи да кара един от бусовете ми, който е най дългата база и вече иска да и сменям колата с автоматик :обичам ви

колега и мултитроника не е за подценяване,моята жена са6то не иска да и продавам аудито което е мултитроник 6 степенен за6тото е стра6но удобно за каране.успех на колегата с темата и да внимава какав автомат 6те вземе. :beer

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 09 ное 2010 9:27

най много ме притеснява внимаването какъв ще взема :)
по принцип си избирам по стара кола за да има най малко агрегати които да дефектират и да са скъпи за правене,именно заради това много се колебая за този автомат.От друга страна отпада смяна на съединител,който при АФН е доста цифра :wink:

Иначе карам често автоматик,един Сааб 2,0 турбина и се държи много добре,кефи много.Въпроса е че автомата на този пасат е от доста старо поколение :x и това също ме притеснява.Колата ще се чипва при Богомил :wink: ако има значение това

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 09 ное 2010 10:01

Толкова стар Пасат би трябвало да е с 4 скоростния автоматик....не е добра идея.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 09 ное 2010 11:48

4 степения автомат няма особени проблеми и дефекти най-важното е да не е теглено ремарке с него

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 09 ное 2010 11:56

хм,с теглич е :(

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 09 ное 2010 12:39

Matematiks написа:хм,с теглич е :(

Освен това салона на тоя автомат е по-зле... Като цяло другия пасат ми се вижда по-добра оферта. Аз съм карал типтроник(отлично работещ) достатъчно за да имам мнение и за да съм на опаки, ще кажа че никога не бих си купил автомат, само ако е нов и не се доплаща! :да:

ПП: забелязвам нагоре че всеки намесва жените как им било по-лесно ама нали знаете че те не са критерии ;)

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Вто 09 ное 2010 13:07

Удобството на автоматика е неоспоримо, но стария автомат е като старата кола- на късмет е, не знаеш кога ще се развали. Говоря от опита ми с две 124 -ки и за себе си съм решил, че ще си купя кола с автоматична скоростна кутия когато мога да си позволя нова.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Вто 09 ное 2010 14:20

Наистина си избрал доста рядка комбинация на модел и двигател. Ако трябва да се избира от тези двата ръчката като че ли по ми допада - изглежда по-запазен отвътре.
Моят съвет е все пак колата да не е внос от Австрия, а тези и двете са от там. Виждал съм коли от 1999 и 2000г. с ръжди, които са внос от Австрия. Много внимателно ги огледай по "болните" за ръжди места.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Вто 09 ное 2010 20:07

Напълно подкрепям колегата с предупреждението за австрийските коли.Аз съм с такава и като не гледах като я взимах сега всеки път като трябва да се развие нещо се моля на всички божества:-)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 10 ное 2010 9:08

няма начин колеги,повечето 110 кс АФН са от Австрия това е положението

Дано се споразумеем за цената само че 5300 :deal за 15 год кола :roll:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Сря 10 ное 2010 11:05

ами .. това което аз мога да ти предложа .. е .. грамотно лице за оглед на колата .. с 25г. монтьорски стаж на тема VW/Audi + кръгче с автомат .. моята Шкода Октавия .. но автоматите са различни от това което ти гледаш

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 11 ное 2010 21:27

колата ще е от провинцията Радо,а и почти се отказах от автомата :x въпреки че ме блазни с това софийско каране :banghead:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 11 ное 2010 22:25

Лафът, че който се качи веднъж на автомат, не иска да поглежда ръчка, не е съвсем така, поне не и при мен.
Според мен, в конкретния случай, въпреки, че ти май вече си решил, ръчката е по-добрия избор. Най-вече поради възрастта на автомобила. Ако се строши - ремонтът струва повече от половината цена на автомобила. Разходът също е доста по-висок при автоматика, отколкото при ръчката. Смяната на съединител се компенсира от по-честото обслужване на автоматика.

Върни се в “Дизелови агрегати”