Какво ви е мнението за тези Пасати, говоря за комби варианта.Скъпа ли е като цяло поддръжката на колата, какви дефекти дава и изобщо всякакви информация ще е от полза - разход и .н.
Благодаря предварително!

Мнения за Passat B4 1.9 TDI 90/110 hp
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Мнения за Passat B4 1.9 TDI 90/110 hp
Аз имам точно такъв , комби 1Z .
Голяма кола , удобна , доста безшумна и меко возеща сравнено с Голф . В нея има място за всички и за всичко , перфектна семейна кола . Ако сгънеш задните седалки - става като камион
.
Сега , конкретно за проблеми на дизела , трябва да се зачетеш по темите
.
Придърпвания , разни вибрации , особенни маховици и т.н. Трябва да проучиш , за да знаеш какво да гледаш , много дълго е за да се опише в една тема .
Успех , ако избираш кола за теб
.
Голяма кола , удобна , доста безшумна и меко возеща сравнено с Голф . В нея има място за всички и за всичко , перфектна семейна кола . Ако сгънеш задните седалки - става като камион

Сега , конкретно за проблеми на дизела , трябва да се зачетеш по темите

Придърпвания , разни вибрации , особенни маховици и т.н. Трябва да проучиш , за да знаеш какво да гледаш , много дълго е за да се опише в една тема .
Успех , ако избираш кола за теб

-
- Автомобил:
- Двигател:
супер колица стига да е в добро състояние двигателя е добър и с добър въртящ момент
до колкото съм чувал за дизелите изобщо е добре щом я вземеш да смениш ремъците и ролката задължително
до колкото съм чувал за дизелите изобщо е добре щом я вземеш да смениш ремъците и ролката задължително
- Golf_Diesel_
Мерси колега!
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колега, няма особена разлика между Пасат Б4 и Голф 3 като конструктивни решения. Т.е. каквото виждаш като проблеми в Голф 3 1.9ТДИ, това очаквай и при по-големите им дружки 

- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега ,
Миналия месец взех 1.9 ТДИ 1Z мотор 66KW/90 кс.
Исках 110 коня , но не намерих.Доколкото изчетох в форума 110-ката е с турбина с променлива геометрия и бяга доста .И двете коли са супер , само да попаднеш на читав и добре поддържан екземпляр.
Важното е че и двата мотора са много икономични за класа на тези автомобили(моята гори 4.5/5.0 литра извънградско )Не е беда да вземеш и 90 коня - тя върви добре за семейно автомобилче.
Имах бензинова Б3-ка комби - няма нищо общо с 1.9 ТДИ.Гореше 10/12 в града и 7.5/8.00 извънградско.
1.9 ТДИ е динамичен двигател и много добре тегли от ниските обороти.Много е приятен за каране.Много колеги твърдят , че тези двигатели работят по-твърдо , аз лично не бих се съгласил , но нямам голям опит с дизелите и си го оставям за мое мнение.Това е от мен.
Поздрави !

Миналия месец взех 1.9 ТДИ 1Z мотор 66KW/90 кс.
Исках 110 коня , но не намерих.Доколкото изчетох в форума 110-ката е с турбина с променлива геометрия и бяга доста .И двете коли са супер , само да попаднеш на читав и добре поддържан екземпляр.
Важното е че и двата мотора са много икономични за класа на тези автомобили(моята гори 4.5/5.0 литра извънградско )Не е беда да вземеш и 90 коня - тя върви добре за семейно автомобилче.
Имах бензинова Б3-ка комби - няма нищо общо с 1.9 ТДИ.Гореше 10/12 в града и 7.5/8.00 извънградско.
1.9 ТДИ е динамичен двигател и много добре тегли от ниските обороти.Много е приятен за каране.Много колеги твърдят , че тези двигатели работят по-твърдо , аз лично не бих се съгласил , но нямам голям опит с дизелите и си го оставям за мое мнение.Това е от мен.
Поздрави !

- Golf_Diesel_
Колеги видях няколко обяви на Пасати правени явно за Америка с кожен салон, автопилот, температурата на двигатела мисля че не беше градуса по целзий, ами по фаренхай.Другото което видях е че горивото не го дават по литри, ами галони.Има ли нещо по-специфично по механиката при тия модели 

Върни се в “Дизелови агрегати”